Προετοιμάστε το παιδί σας για αρμονική επιστροφή στο σχολείο

Γωγώ Φούντα
Προετοιμάστε το παιδί σας για αρμονική επιστροφή στο σχολείο

Το καλοκαιράκι τέλειωσε και τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...

H μετάβαση από τον Αύγουστο στην επιστροφή στο σχολείο, είναι κάτι δύσκολο και μερικές φορές και επώδυνο για τους μικρούς μας φίλους. Τα μπάνια, η ξενοιασιά και οι βόλτες τελειώνουν και αρχίζουν οι υποχρεώσεις και το διάβασμα. Όσο αστείο και αν σας φαίνεται που το πιτσιρίκι σας κάνει μούτρα όταν επιστρέφετε στην πόλη, προσπαθείστε με απλούς τρόπους να το προετοιμάσετε για τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Ήδη από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου αρχίστε να του μιλάτε για την αλλαγή στο πρόγραμμά του και για τα νέα δεδομένα στη ζωή του. Οργανώστε την καθημερινότητά του και μιλήστε του για νέες δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί από Σεπτέμβρη. Αναλύστε με το παιδί σας τους στόχους του για το νέο σχολικό έτος και ενδιαφερθείτε στην πράξη για την πρόοδο και γενικά τη σχολική του ζωή.

Εννοείται ότι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η αγορά των νέων σχολικών ειδών κάτι που ευχαριστεί ιδιαιτέρως τα παιδιά. Αν το πορτοφόλι σας δεν σηκώνει την αγορά μίας νέας τσάντας, μπορείτε να αγοράσετε νέα τετράδια, μολύβια, στιλό ή οτιδήποτε άλλο θα του φτιάξει το κέφι και θα το παρακινήσει να ασχοληθεί με το διάβασμα και με τα νέα του βιβλία γενικότερα.

Φυσικά, εκτός από υλική, η στήριξή σας θα πρέπει να είναι και ψυχολογική καθώς θα πρέπει να συζητήσετε μαζί του και να του δείξετε ότι το εμπιστεύεστε απόλυτα όσον αφορά στις επιδόσεις του και γενικότερα στη σχολική του συμπεριφορά. Καλή αρχή...

Διαβάστε επίσης:

To πιο μοδάτο παιδικό καροτσάκι από την Boogaboo και τους Viktor & Rolf (βίντεο)

Επιστροφή στα Θρανία!

Τι τοξικούς κινδύνους κρύβει το σπίτι για τα παιδιά μας;