Ενθαρρύνετε την δημιουργικότητά του

Ενθαρρύνετε την δημιουργικότητά του

Τρεις τρόποι να ενισχύσετε τον καλλιτέχνη που κάθε παιδί κρύβει μέσα του

Η ζωγραφική είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ενθαρρύνουμε την καλλιτεχνική φύση του παιδιού μας αλλά η δημιουργικότητα σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα. Για να κάνετε την ζωή του παιδιού σας πολύ πιο δημιουργική, σε όλους τους τομείς της ζωής του, είναι προτιμότερο να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να του δείξετε νέους τρόπους, καινούργιες ασχολίες και ανανεωμένα περιβάλλοντα στα οποία θα μπορεί να δημιουργήσει. Βρήκαμε τρεις ασχολίες, που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του, οι οποίες θα του ανοίξουν την πόρτα σε καινούργιες, δημιουργικές εμπειρίες.

1) Βάλτε τα στην κουζίνα
Δημιουργήστε λίγο χώρο για το παιδί σας ώστε να βρίσκετε μαζί σας στο καθημερινό μαγείρεμα. Μαθετέ του τις διαφορετικές μυρωδιές των μπαχαρικών ή συνδυασμούς φαγητών. Αφήστε τα να δημιουργήσουν τις δικές τους συνταγές, ή να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Πάρτε τα μαζί σας στη λαϊκή και αφήστε τα να δουν, να πιάσουν και να δοκιμάσουν καινούργια φρούτα και λαχανικά. Δίνοντάς τους μία εικόνα του τι συμβαίνει στα γεύματά τους εξάπτει την φαντασία τους και μπορεί να είναι αφορμή για να παθιαστούν με κάτι νέο.


2) Κλείστε την τηλεόραση, ανοίξτε το ραδιόφωνο
Είτε κατά τη διάρκεια της ζωγραφικής τους, ή την ώρα που κάνουν τα μαθήματά τους, αποσπάστε την προσοχή τους από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή. Βάλτε μουσική που μπορεί να μην έχουν ξανακούσει- από την κλασική μουσική, μέχρι τους Beatles και indie μπάντες, το να ακούσουν κάτι διαφορετικό μπορεί να εξάψει την δημιουργικότητά τους με νέους, απρόσμενους τρόπους.


3) Κάντε τους ερωτήσεις και απαντήστε τις δικές τους
Μπορεί να είστε αγχωμένη και κουρασμένη, και να μην έχετε όρεξη να απαντάτε συνέχεια σε όλα τα «γιατί» του. Είναι απολύτως λογικό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να ενισχύετε την περιέργεια του παιδιού σας. Ρωτήστε τα κι εσείς, πράγματα, με την σειρά σας και αρχίστε να συζητάτε μαζί τους τις απαντήσεις που θα σας δώσουνε.

Διαβάστε ακόμα:
Παιδί και Φαγητό: Η ιδανική διατροφή για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς
Προετοιμάστε το παιδί σας για αρμονική επιστροφή στο σχολείο
Μπορεί η διακόσμηση του δωματίου να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιδιού;