Τips για να καταλάβετε ποιο άθλημα να επιλέξετε για το παιδί σας!

Τips για να καταλάβετε ποιο άθλημα να επιλέξετε για το παιδί σας!

Άθληση σημαίνει ζωή.. Ποιο άθλημα όμως να επιλέξετε για τους μικρούς σας ήρωες;

Η άθληση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά. Μέσω αυτής μαθαίνουν να προσέχουν το σώμα τους και να θέτουν στόχους. Αποκτούν νέες παρέες και αρχίζουν να κατανοούν την έννοια του συναγωνισμού καθώς και της ομαδικότητας. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι ο ελεύθερός τους χρόνος αξιοποιείται εποικοδομητικά.


Πώς όμως μπορούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το κατάλληλο άθλημα για το παιδί μας; Δώστε βάση στα εξής:


-Παρατηρήστε το παιδί σας και δώστε σημασία στις καθημερινές του ασχολίες και προτιμήσεις. Μέσω αυτών θα παρατηρήσετε τι είναι αυτό που του αρέσει να κάνει όπως για παράδειγμα: να παίζει μπάλα, να χορεύει, να παριστάνει το μαχητή; Από την παραμικρή λεπτομέρεια μπορείτε να καταλάβετε πολλά.

-Μάθετε να διαβάζετε τις κλίσεις του παιδιού σας. Βλέπετε ότι για παράδειγμα το παιδί σας αγαπάει να παριστάνει τον μαχητή. Μην το αποπαίρνετε για την τάση του αυτή. Είναι προτιμότερο να το γράψετε για παράδειγμα καράτε ή kick boxing παρά να του φωνάζετε που του αρέσει να ασχολείται με το πώς να ρίχνει ξύλο. Γράφοντάς το σε μια σχολή θα αποκομίσει όλα τα οφέλη που προσφέρει το άθλημα και θα είναι ευτυχισμένο που κατανοήσατε αυτό που αγαπάει και το βοηθήσατε να ασχοληθεί με αυτό που του αρέσει.

-Αν δεν έχετε παρατηρήσει να έχει το παιδί σας κάπου μια ιδιαίτερη κλίση ή να του αρέσει κάτι πολύ, τότε αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σκεφτείτε έξυπνα. Τι σας συμφέρει να επιλέξετε. Σε ποιες δραστηριότητες μπορείτε να ανταπεξέλθετε; Έχετε για παράδειγμα χρόνο να το πάτε καθημερινά για προπονήσεις, όπως απαιτεί ο πρωταθλητισμός ή μήπως ο ελεύθερός σας χρόνος δε σας το επιτρέπει; Τότε επιλέξτε ένα άθλημα που απαιτεί λίγες προπονήσεις τη βδομάδα και είναι ερασιτεχνικού επιπέδου.

-Τέλος, μην ξεχνάτε ότι δεν είστε εσείς που θα πάτε να αθληθείτε. Είναι υποχρέωσή σας να επικοινωνείτε με το παιδί σας. Θα πρέπει λοιπόν πριν αποφασίσετε να μιλήσετε μαζί του. Να συζητήσετε ποιο από τα αθλήματα είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και έπειτα να καταλήξετε στη σωστή απόφαση. Να θυμάστε πάντα ότι είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνει τη δραστηριότητα και να μην πηγαίνει αναγκαστικά.

Διαβάστε ακόμα :

Όταν το παιδί σας παραπονιέται ότι έχετε αλλάξει μετά το καλοκαίρι: Συμβουλές να το ξανακερδίσετε!

Παιχνίδι: Γιατί είναι σημαντικό;

Πως να αντιμετωπίσετε την επιθετικότητα του παιδιού σας..