Όχι άλλες πριγκίπισσες και σούπερμαν παρακαλώ!

Όχι άλλες πριγκίπισσες και σούπερμαν παρακαλώ!

Φτιάξτε μια χειροποίητη στολή μαζί με τα παιδιά τους και ευχαριστηθείτε διπλά τις Απόκριες.

Οι Απόκριες είναι αναμφισβήτητα, μία από τις γιορτές που ειδικά τα παιδιά, αγαπούν και χαίρονται με την καρδιά τους. Το θέμα της στολής είναι στην ημερήσια συζήτηση πολλές μέρες πριν, και είναι εντυπωσιακό, πώς μπορεί να μην θυμούνται πως γράφεται η λέξη «στολή», θυμούνται όμως με κάθε λεπτομέρεια τι ήταν αυτή η στολή, όλα τα προηγούμενα, λιγοστά χρόνια, της ζωής τους. Και είναι περιττό να πω πως θυμούνται και τις στολές όλων των συμμαθητών, φίλων και αδερφών τους.

Και αρχίζει ο αγώνας, και το «ξήλωμα» μαζί, για την ανεύρεση της τέλειας στολής. Βασικό συστατικό επιτυχίας είναι , βέβαια, να μην φοράει την ίδια όλο το σχολείο, ή τουλάχιστον όχι αυτή η συμμαθήτρια που δεν πολυσυμπαθούμε κιόλας.

Και ιδού η συνταγή για μία πραγματικά τέλεια στολή. Να είναι αυτός που θα τη φορέσει, μη αναγνωρίσιμος, με την πρώτη ματιά. Η στολή να είναι μοναδική, να έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη και μεράκι, να μην εμποδίζει στις κινήσεις (και ειδικά στις χορευτικές), να μην κάνει μία περιουσία και να κάνει όλους που τη βλέπουν, να χαμογελούν.

Ανακυκλώστε παλιά ρούχα και στολές και περάστε λίγες ευχάριστες ώρες με τα παιδιά σας, φτιάχνοντας μαζί τη φετινή στολή τους. Θα περάσετε και οι δυο σας φανταστικά, πριν και μετά.