Ψάχνετε για λεφτά; Ρωτήστε τα παιδιά σας

Ψάχνετε για λεφτά; Ρωτήστε τα παιδιά σας

Έχουν τη λύση έτοιμη!

Βομβαρδισμός από διαφημίσεις με παιχνίδια. Πραγματικός βομβαρδισμός. Και όσο πλησιάζει το Πάσχα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα.

Παιδάκια είναι και αυτά, τι να σου κάνουν; Όσο εγκρατή κι αν είναι, όλο και κάτι θα τους «γυαλίσει» και είναι μετά εσένα καθήκον σου, να μην υποκύπτεις σε κάθε τους έκκληση για ένα ακόμα παιχνίδι. Και δεν έχει να κάνει με το αν αντέχει η τσέπη σας ή όχι. Έχει να κάνει με τα όρια που πρέπει να βάζουμε, έχει να κάνει με το πώς πρέπει να τα μεγαλώνουμε να μην απαιτούν συνεχώς, με το να καταλαβαίνουν πως τα χρήματα βγαίνουν, ειδικά στις μέρες μας, δύσκολα.

Σε μια τέτοια συζήτηση ενεπλάκην κι εγώ με τις κόρες μου, για το πώς δεν έχουμε λεφτά να αγοράζουμε τα πάντα και πως πρέπει να αρκούνται σε αυτά που έχουν και να μην ζητάνε συνεχώς κι άλλα.

Αποτέλεσμα της συζήτησης; Η μεγάλη μου κόρη μου έφερε τον κουμπαρά της και μου είπε ότι μπορώ να πάρω όσα λεφτά θέλω, αν θέλω. Η μεσαία μου κόρη μου είπε να μην ανησυχώ και θα πει στον μπαμπά της να πάει αύριο στην τράπεζα να φέρει λεφτά. Η μικρή, κρατώντας μία «πιστωτική» κάρτα από το παιχνίδι της, μου είπε να την πάρω για να αγοράσω ένα από αυτά τα μηχανήματα που βγάζουν λεφτά και να το φέρω σπίτι!

Πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα;