Παπιέ μασέ δια χειρός τέκνου

Παπιέ μασέ δια χειρός τέκνου

Θέλετε να παίξετε με το παιδί σας και να τα κάνετε όλα μπάχαλο; Έχουμε το δημιουργικό παιχνίδι που θα σας δώσει απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης και κατασκευής.

Παπιέ μασέ! Μολονότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο μιας χρήσης όπως είναι τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια, εμείς προτείνουμε να ξεκινήσετε από το κλασικό μπαλόνι που είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση.

Φτιάχνετε αλευρόκολλα (αλεύρι, νερό και ολίγη ατλακόλα) και κόβετε εφημερίδες σε λωρίδες.

Φουσκώνετε το μπαλόνι και αφού βουτήξετε τις λωρίδες στην κόλλα, τις απλώνετε επάνω στην επιφάνειά του μέχρι να το καλύψετε όλο. Το περνάτε 2-3 στρώσεις και το αφήνετε να στεγνώσει.

Στη συνέχεια το κόβετε στη μέση με ένα μαχαίρι, ώστε να σχηματιστούν δύο ημισφαίρια. Μετά, ανάλογα με το τι θέλετε να κατασκευάσετε, διακοσμείτε το κομμάτι σας.

Αν για παράδειγμα θέλετε να φτιάξετε μία μάσκα, βουτάτε λίγο χαρτί στην κόλλα και το κολλάτε επάνω στην επιφάνεια ώστε να διαμορφώσετε μύτη, αυτιά ή φρύδια.

Μπορείτε να ανοίξετε τρύπες για τα μάτια και το στόμα και στο τέλος να το βάψετε με τέμπερες. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα πιάτο, ένα φωτιστικό, μία κορνίζα, μία μολυβοθήκη ή οτιδήποτε άλλο, αφήνετε το παιδί σας να επιστρατεύσει τη δημιουργικότητά του και να μεγαλουργήσει.