Αν σηκώσετε χέρι στο παιδί σας μεγαλώνοντας θα γίνει επιθετικό

Αν σηκώσετε χέρι στο παιδί σας μεγαλώνοντας θα γίνει επιθετικό

Προσοχή γονείς!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, τα παιδιά που τα είχαν χαστουκίσει- περιστασιακά οι γονείς τους- μέχρι την ηλικία των 5 ετών πολύ πιθανό να έχουν επιθετική συμπεριφορά και αργότερα στο σχολείο να παρουσιάσουν προβληματική συμπεριφορά, αγνοώντας τους κανόνες.
Αν πιστεύετε ότι με το να χαστουκίσετε ένα άτακτο παιδί, μπορείτε να το οριοθετήσετε, κάνετε μεγάλο λάθος. Μια και μελέτη δείχνει ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει στο παιδί παρά καλό.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που τα είχαν χαστουκίσει οι γονείς τους μέχρι την ηλικία των 5 ετών είχαν διάφορα προβλήματα. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.900 παιδιά και οι γονείς τους ρωτήθηκαν πόσο συχνά σήκωσα χέρι στο παιδί του στις ηλικίες των 3-5 ετών. Στη συνέχεια ζήτησαν από τις μητέρες αν παρατήρησαν προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού τους και έδωσαν στα παιδιά –ηλικίας 9 ετών- ένα τεστ λεξιλογίου.

Το 57% των μητέρων και το 40% πατέρων δήλωσαν ότι χαστούκισαν τα παιδιά όταν ήταν 3 ετών. Το ποσοσοτό μειώθηκε ελαφρά δηλαδή στο 52% των μητέρων και στο 33% τοις εκατό των πατέρων που χαστούκισαν τα παιδιά τους όσον αφορά την ηλικία των 5 ετών.

Τα παιδιά, λοιπό, που δέχθηκαν χαστούκια ήταν πιο επιθετικά μεγαλώνοντας, σε ποσοστό που αγγίζει το 70% όσον αφορά τις περιπτώσεις των παιδιών που οι μαμάδες τους τα χαστούκιζαν σε τακτική βάση. Επίσης παρατηρήθηκε χαμηλό επίπεδο γνώσεων σχετικά με το τεστ λεξιλογίου, που συμπλήρωσαν.

Διαβάστε επίσης: