Εμένα το παιδί μου δεν έχει ψείρες ποτέ

Εμένα το παιδί μου δεν έχει ψείρες ποτέ

Είναι πολύ καθαρό.

Έτσι μου είχε πει μια φορά η κουμπάρα μου και μου ερχόταν να της σπάσω το κεφάλι! Προσπαθούσα να την προειδοποιήσω ότι στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά μας, οι δασκάλες παρατήρησαν πολλά κρούσματα και η απάντηση της ήταν η παραπάνω.

Το κακό με αυτά τα πράγματα είναι ότι η άγνοια, εκτός από τις ψείρες, είναι μεταδοτική. Όταν είδα τον γιό της δύο μέρες αργότερα να ψήνει με μανία το κεφάλι του στα κρυφά, το αρνήθηκε. Είχε ακούσει την μαμά του να λέει ότι οι ψείρες δεν πάνε σε καθαρά κεφάλια και θεώρησε ότι αν παραδεχόταν ότι ξύνετε (προφανώς από ψείρες) θα το κορόιδευαν ότι είναι βρωμιάρης.

Που κατέληξε η ιστορία; Μέχρι την επόμενη μέρα το απόγευμα, είχε πλέον κολλήσει και η κουμπάρα (από το γιό της) και κρυβόντουσαν στο σπίτι να κρύψουν την ντροπή! Εγώ και οι κόρες μου, επειδή είχαμε πάθει και είχαμε μάθει στο παρελθόν, είχαμε χρησιμοποιήσει προληπτικά τα κατάλληλα φάρμακα και δεν είχαμε, ευτυχώς, κολλήσει.

Μην επαναλαμβάνετε τις ανακρίβειες του καθενός, ειδικά αν έχετε παιδιά που σας ακούνε. Εσάς σας αρέσει να μένετε κάπου που είναι καθαρά, γιατί να διαφέρουν οι καημένες οι ψείρες;