Εσείς θα αφήνατε τη δουλειά σας για να μεγαλώσετε το παιδί σας;

Εσείς θα αφήνατε τη δουλειά σας για να μεγαλώσετε το παιδί σας;

Μια έρευνα που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες βάζουν σε δεύτερη μοίρα την καριέρα τους

Μια στις τρεις εργάσιμες μητέρες θα ήθελαν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους προκειμένου να μείνουν σπίτι και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Εκατομμύρια γυναικών με μικρά παιδιά που πηγαίνουν στη δουλειά τους το κάνουν μόνο και μόνο επειδή πρέπει να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Σχεδόν 6 στις 10 γυναίκες θα έκοβαν εργασιακές ώρες ώστε να περνούν περισσότερες ώρες με τα παιδιά και την οικογένειά τους αν ήταν σε θέση να το αντέξουν οικονομικά.

Συγκεκριμένα το 57% των εργαζόμενων μαμάδων δήλωσαν πως θα ήθελαν αν εργάζονται λιγότερο και να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους ενώ μόλις το 23% των γυναικών δήλωσαν ότι έχουν όρεξη για περισσότερη δουλειά αν μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να προσφέρουν κάποια αξιόπιστη και η οικονομικά προσιτή φροντίδα για τα παιδιά τους.

Η έρευνα απέδειξε ότι οι καλύτερα αμειβόμενες μητέρες ανησυχούν περισσότερο από τις λιγότερο επιτυχημένες γυναίκες όσον αφορά τον χρόνο που θα περάσουν στο σπίτι με την οικογένειά τους και τα παιδιά τους.

Διαβάστε επίσης:

Βασικές αρχές για... ευτυχισμένα παιδιά!