Πώς η μανία των γονιών μπορεί να καταστρέψει ένα παιδί

Πώς η μανία των γονιών μπορεί να καταστρέψει ένα παιδί

Ο παραλογισμός μιας 33χρονης μητέρας που τα έβαλε με το Instagram

H Courtney Adamo είναι 33 ετών και έχει μια κόρη 19 μηνών. Φαίνεται πως είναι τρελά ερωτευμένη με την κόρη της, αφού την βγάζει συνέχεια φωτογραφίες τις οποίες ανεβάζει στο διαδίκτυο.

Μέχρι εκεί όλα καλά. Πριν λίγες ημέρες όμως ανέβασε μια φωτογραφία της μικρής Marlow που φορούσε κίτρινες γαλότσες, το βρακάκι της και σήκωνε την μπλούζα της. Την συγκεκριμένη φωτογραφία, που για τα υγιή μυαλά είναι μια αθώα γλυκιά φωτογραφία, πολύ σωστά το Instagram την απαγόρευσε και έκλεισε το λογαριασμό με το σκεπτικό της «παραβίασης των κοινοτικών οδηγιών».

Ωστόσο η μητέρα έγινε έξαλλη με αυτή την κίνηση. Μια κίνηση που ίσα- ίσα θέλησε να προστατέψει το ίδιο της το παιδί από αρρωστημένα μυαλά που σερφάρουν στο διαδίκτυο για να δουν παιδικό πορνογραφικό υλικό. Μεγάλο κακό της έκανε το instagram (!) Τι να πούμε;

Και, θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, καταλαβαίνω τους γονείς που καμαρώνουν για το παιδί τους και ανεβάζουν στο ίντερνετ τις φωτογραφίες του. Όμως αυτά τα παιδιά είναι ανήλικα. Δεν τα ρώτησαν ποτέ αν θέλουν να εκτεθούν τόσο και σίγουρα τα μικρά παιδιά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο.

Οι γονείς, ωστόσο, που ακούν συνέχεια για τους κινδύνους αυτούς, τι κάνουν; Οκ, δεν είναι όλοι παιδόφιλοι και διεστραμμένοι στο διαδίκτυο, αν όμως βλέπατε σε κάποιο περίεργο site την φωτογραφία του παιδιού σας, την οποία εσείς ανεβάσατε μόνοι σας, πως θα αντιδρούσατε;

Πρόσφατα βρέθηκα με τον γιο μου στο Λυκαβηττό. Για «κακή» μου τύχη έπεσα σε ένα γκρουπ Κινέζων. Θέλησα να βγάλω το μικρό μια φωτογραφία και με το που στήθηκε, φωτογραφικές μηχανές, τηλέφωνα, iPad, πήραν όλα φωτιά! Ο μικρός έτρεξε στην αγκαλιά μου και εγώ ήθελα τόσο πολύ να τους την «πω» αφού και την δεύτερη φορά που αποπειράθηκα να τον βγάλω φωτογραφία, έγινε κακός χαμός.

Δεν μίλησα. Τους αγριοκοίταξα αλλά αυτοί χαμογελούσαν. Έπρεπε να καταλάβω ότι είναι θέμα κουλτούρας. Της δικής τους κουλτούρας. Άλλωστε κινέζο με μπλε μάτια, δεν συναντάς εύκολα. Ωστόσο το τρομαγμένο βλέμμα του μικρού νομίζω ότι είναι η απάντηση προς όλους εσάς που χωρίς δεύτερη σκέψη εκθέτετε πανεύκολα το πρόσωπο των παιδιών σας στο διαδίκτυο.

Την επόμενη φορά σκεφθείτε το καλύτερα!