Πρώτη μέρα στον παιδικό; Τips για να γίνει ο αποχωρισμός πιο... ανώδυνος!

Πρώτη μέρα στον παιδικό; Τips για να γίνει ο αποχωρισμός πιο... ανώδυνος!

Γιατί όλα θέλουν τον... τρόπο τους!

Ξημέρωσε κι αυτή η μέρα που θα πάτε το παιδάκι σας στον παιδικό. Μια εμπειρία δύσκολη τόσο για εσάς όσο και για το παιδάκι σας καθώς ένας τέτοιος αποχωρισμός είναι μεγάλος.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο αποχωρισμός είναι αναπόφευκτος και παράλληλα έχετε επιλέξει ένα ασφαλές και ωραίο περιβάλλον για το παιδί σας. Επειδή όμως τα λόγια είναι περιττά ας περάσουμε στις πράξεις και πιο συγκεκριμένα σε tips που θα σας διευκολύνουν την ζωή. Γιατί αυτό το κλάμα θα σας τσακίσει αλλά αν δεν το έχετε πάρει απόφαση να...αντισταθείτε τότε δεν κάνουμε τίποτα.

Έχουμε και λέμε:

1. Τις πρώτες μέρες είναι απαραίτητο να πηγαίνετε και εσείς μαζί του στον παιδικό σταθμό. Όχι για να παίζετε μαζί του αλλά για την στιγμή εκείνη που θα σας αναζητήσει και θα ξέρει πως δεν είναι μόνο του. Στο μεταξύ το παιδί θα εξοικειώνεται με τη δασκάλα και τα παιδιά.

2. Μετά απο 2 μέρες περίπου θα το αφήσετε στο σχολείο εξηγώντας του ότι πρέπει να πάτε στο σούπερ μάρκετ ή ότι δεν μπορείτε να μείνετε άλλο γιατί οι μαμάδες δεν επιτρέπεται να είναι στο σχολείο μιας και είναι μόνο για παιδιά.

3. Το κλάμα θα πάει "σύννεφο". Εσείς όμως φιλήστε το και φύγετε χωρίς να κοιτάτε πίσω. Καθίστε για 10 λεπτά στο αυτοκίνητο και πάρτε τηλέφωνο στο σχολείο προκειμένου να σας πουν αν ηρέμησε.


4. Το αυτοκίνητο μην το παρκάρετε ακριβώς απέξω γιατί μπορεί να ακούτε τη φωνούλα του και να λυγίσετε.

5. Αν σας δίνετε η ευκαιρία του σχολικού απλά αρπάξτε την. Είναι πιο εύκολος αποχωρισμός αυτός παρά να πηγαίνετε εσείς το παιδί στο σχολείο. Τα παιδιά λατρεύουν το σχολικό το βλέπουν τύπου εκδρομή!

Το παιδί θα κλάψει αλλά εσείς μην... μασάτε μετά απο λίγο θα θέλει να πηγαίνει στο σχολείο για να βρει τους φίλους του και την δασκάλα του, που θα υπεραγαπά.