Πρώτη φορά στο σχολείο: Τι πρέπει να κάνετε μια ημέρα πριν

Πρώτη φορά στο σχολείο: Τι πρέπει να κάνετε μια ημέρα πριν

Όλες οι αρχές είναι...δύσκολες

Επιτέλους έφτασε εκείνη την στιγμή που το παιδί σας θα πάει για πρώτη φορά σχολείο! Και δεν εννοώ τον παιδικό σταθμό αλλά την πρώτη δημοτικού. Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή και μια γιορτινή ημέρα που αν δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο κλίμα το παιδί θα τη θυμάται για μια ζωή, έχοντας υπέροχες αναμνήσεις.

Δείτε εκείνη την ημέρα σαν...γενέθλια.

-Αγοράστε μαζί τα σχολικά του: Αφήστε το να διαλέξει ότι του αρέσει, από τσάντες, τετράδια, κασετίνες.

- Πείτε του την δική σας πρώτη μέρα στο σχολείο: Ακόμα κι αν δεν την θυμόσαστε, η φαντασία σας μπορεί να φτιάξει μια όμορφη ιστορία που μπορεί να έχει χαριτωμένες αναποδιές, ανατροπές και το παιδί σας να γελάσει πολύ!

- Αγοράστε ένα βιβλίο που να μιλάει για την πρώτη μέρα στο σχολείο: Εκτός από κούκλες ή αυτοκινητάκια που τους αρέσουν πολύ κάντε του μια έκπληξη και πριν κοιμηθεί εμφανίστε του ένα όμορφο παραμύθι που να μιλά για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

- Διαλέξτε τα ρούχα που θα βάλει από το προηγούμενο βράδυ: Μπορεί ακόμα κι εκεί να του κάνετε μια έκπληξη και να του εμφανίσετε μια μπλούζα με τον αγαπημένο του ήρωα.

- Εξηγείστε του πως θα είναι η τάξη του: Πείτε του για τα θρανία, τον πίνακα. Ότι θα μάθει να διαβάζει και να γράφει και πως θα κάνει νέους φίλους.

- Ετοιμάστε μαζί την τσάντα του και γράψτε σε ένα τετράδιο τα τηλέφωνά σας.

- Αποφύγετε να διαπληκτιστείτε μαζί του την προηγούμενη μέρα

- Ζητήστε μια με δυο ώρες άδεια απο τη δουλειά για να τον πάτε στο σχολείο ή για να τον πάρετε με το που τελειώσει το σχολείο.

- Βγάλτε μια αναμνηστική φωτογραφία!

- Μαγειρέψτε του το αγαπημένο του φαγητό και πείτε του πόσο περήφανη είστε που μεγάλωσε!

Με λίγα λόγια φτιάξτε ένα χαρούμενο περιβάλλον και το παιδί σας θα καταφέρει να κάνει πιο ομαλή την μετάβαση του στο νέο του σχολικό περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Ποιoς έχει περισσότερο άγχος το παιδί ή ο γονιός;

Πρώτη μέρα στον παιδικό; Τips για να γίνει ο αποχωρισμός πιο... ανώδυνος!