Η aloe vera κι άλλα 4 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εξαιρετικά τοξικά για τις γάτες

Η aloe vera κι άλλα 4 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εξαιρετικά τοξικά για τις γάτες

Ποια φυτά πρέπει να απομακρύνεις ASAP από τον χώρο σου για να μη βλάψεις το αγαπημένο σου κατοικίδιο;

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε τοποθετημένα στο σπίτι μας φυτά εσωτερικών χώρων, τα οποία χρησιμεύουν και ως διακοσμητικά, αλλά και για να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Σκέφτηκες ποτέ, όμως, ότι η γατούλα σου μπορεί και να υποφέρει τριγυρνώντας στους διάφορους χώρους του σπιτιού;

Κι όμως, υπάρχουν φυτά που έχουν μίσχους, άνθη, φύλλα ακόμα και χυμούς, οι οποίοι είναι γεμάτοι τοξίνες για τις γάτες. Μπορούν, μάλιστα, να τους προκαλέσουν πολλά κακά- από εμετό, ερεθισμούς του δέρματος, λήθαργο και άλλα.

Τελικά όσοι έχουν γάτες έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης; Οι ερευνητές λένε «ναι»

Τα 5 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι τοξικά για τις γάτες

Ευκάλυπτος

eucalyptus.jpg

Μπορεί για εμάς τους ανθρώπους ο ευκάλυπτος να είναι αναζωογονητικός και να αφήνει ένα όμορφο άρωμα στον χώρο, όμως για τις γάτες είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Συγκεκριμένα, τα φύλλα του περιέχουν μικρούς κρυστάλλους που μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του στόματος και ενδεχομένως σε πρήξιμο των αεραγωγών της γάτας.

gata.jpg

Νάρκισσος

Αν έστω και λίγο ακουμπήσει με τη γλώσσα της η γάτα τον νάρκισσο, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Κι αυτό, γιατί το φύλλο του περιέχει πολλές τοξικές ενώσεις, που μπορεί να προκαλέσουν εμετό, σιελόρροια, χαμηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές αρρυθμίες στο κατοικίδιό σου.

Aloe vera

aloevera.jpg

Μπορεί η aloe vera να είναι η καλύτερη λύση για τα εγκαύματα και τους ερεθισμούς της επιδερμίδας, όμως το φυτό αποτελεί «πρόβλημα» για τη γάτα σου. Γιατί; Διότι έστω και λίγο να γευτεί το φυτό, μπορεί να αντιδράσει με έμετο, λήθαργο, ακόμα και διάρροια.

Χρυσάνθεμο

xrysanthemo.jpg

Και το χρυσάνθεμο – συγκεκριμένα οι μίσχοι, τα φύλλα και τα άνθη- είναι τοξικά για τη γάτα. Τα συμπτώματα που θα εμφανίσει το ζωάκι σου αν ακουμπήσει έστω και λίγο τη γλώσσα του πάνω στο φυτό κυμαίνονται από έμετο, διάρροια μέχρι και εξάρσεις στο δέρμα.

Μιγκέ (Lily of the valley)

valley.jpg

Αυτό το φυτό είναι εξαιρετικά τοξικό για τις γάτες και μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, επιληπτικές κρίσεις και ακανόνιστο ή αργό καρδιακό παλμό.