Τελικά όσοι έχουν γάτες έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης; Οι ερευνητές λένε «ναι»

Τελικά όσοι έχουν γάτες έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης; Οι ερευνητές λένε «ναι»

Οι cat lovers θα ταυτιστούν σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αλλά και κάθε μέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου και, όσο περνούν τα χρόνια τόσο μεγαλύτερη συμμετοχή υπάρχει από οργανώσεις και ιδιώτες που θέλουν να μοιραστούν με όλον τον κόσμο το μήνυμα της αγάπης προς τα ζώα.

pagkosmia_imera_zoon_gates_iq3.jpg

Σκέψου το και από προσωπική εμπειρία. Πόσες ώρες περνάς με τη γάτα σου στο σπίτι; Πόσο ανυπομονείς να επιστρέψεις από το γραφείο και να καθίσεις στον καναπέ για να της χαϊδέψεις τη ράχη όσο γουργουρίζει; Όπως και να το κάνεις, πρόκειται για μία μορφή ψυχοθεραπείας. Μερικές φορές, όμως, ειδικά οι κηδεμόνες γάτας έχουν συνδεθεί και με υψηλότερο IQ. Και φαίνεται να ισχύει.

Cat Sitting GIF

Όσοι αγαπούν τις γάτες έχουν υψηλότερο IQ;

Σύμφωνα με το PVH Society, οι ερευνητές στο Carroll University ανέλυσαν ένα δείγμα 600 φοιτητών. Μόλις το 11% από αυτούς δήλωσε «cat lover», ενώ οι υπόλοιποι ισχυρίστηκαν πως τους αρέσουν άλλα κατοικίδια ή ότι δεν έχουν άλλη προτίμηση. Εκτός από την προτίμησή τους, οι ερευνητές έλαβαν υπόψιν και άλλους παράγοντες, όπως τα ενδιαφέροντά τους ή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες σημείωσαν υψηλότερο σκορ διανοητικά και είχαν μεγαλύτερες διανοητικές περιέργειες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

«Όσοι προτιμούν τις γάτες τείνουν να είναι μη κομφορμιστές, άνθρωποι που υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν ανεξάρτητα με το τι πιστεύει ο καθένας, κάτι που από πολλές απόψεις, ίσως αντικατοπτρίζει την ανεξαρτησία για την οποία είναι γνωστές οι γάτες. Οι άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες έχουν επίσης υψηλότερο σκορ σε διανοητικά τεστ και είναι πιο μορφωμένοι. Είναι πιο πιθανό να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, συνηθίζουν να δουλεύουν περισσότερες ώρες και διαλέγουν ζώα που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.