Έξυπνα δώρα για να θυμούνται οι καλεσμένοι την ημέρα του γάμου σου για πάντα

Πατουχέα Μαριάννα
Έξυπνα δώρα για να θυμούνται οι καλεσμένοι την ημέρα του γάμου σου για πάντα

Ναι, αυτή θα είναι η πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου και σίγουρα θέλεις να την θυμούνται και οι καλεσμένοι σου

Τα τελευταία χρόνια είθισται στους γάμους οι νεόνυμφοι να προσφέρουν κάποιο μικρό δωράκι στους καλεσμένους τους – πέρα από την κλασική μπομπονιέρα. Στην Αμερική, που το έθιμο αυτό κρατάει χρόνια, τα δωράκια αυτά ονομάζονται favors και κάτι μας λέει ότι θα αρχίσουν να εδραιώνονται όλο και πιο πολύ στους επόμενους γάμους που έρχονται.

Είτε το budget δεν είναι πολύ μεγάλο, είτε απλά θέλεις να κάνεις δωράκια μόνο στους νεότερους καλεσμένους σου, οι ιδέες είναι πολλές και ευφάνταστες.

Αναμνηστικά καπέλα

Σε έναν από τους τελευταίους γάμους που πήγα, μου φάνηκε πολύ ευφυές να μας μοιράσουν σαγιονάρες (μια που το γλέντι ήταν στην παραλία) και ψάθινα λευκά καπέλα. Μπορεί τα καπέλα να μην χρησίμευσαν ακριβώς εκείνη την ώρα, όμως, οι φωτογραφίες που βγάλαμε φορώντας τα θα μείνουν για μια ζωή. Κι αν δεν τα βάλαμε στο γλέντι, τα φορέσαμε την επόμενη μέρα που συνεχίστηκε το πάρτι στη θάλασσα!

343e538a646ba5b20c9208781b9312be

Γυάλινα βαζάκια

Τα βαζάκια αυτά είναι μια οικονομική επιλογή που θα μπορούσες, μάλιστα, να προσφέρεις αντί για μπομπονιέρα. Όμορφα και περίτεχνα με πώματα από φελλό, γυάλινα ή λινάτσα γεμισμένα με λεβάντα, αλάτι χοντρό, λάδι, μέλι, ή οποιαδήποτε παραδοσιακή μαρμελάδα που έχει φτιαχτεί από κάποια μαμά ή πεθερά, γλυκό του κουταλιού, μαστίχα, ούζο, τσίπουρο, κρασί και παραδοσιακά ντόπια προϊόντα από την καταγωγή του ζευγαριού είναι λίγες μόνο από τις επιλογές που σου προσφέρονται.

348c1118d19bd8474083f53cbcf2f3c6

Σπόρους λουλουδιών

Κι όμως, μπορεί αυτή η ιδέα να βρίσκει υποστηρικτές μόνο στις πιο οργανωτικές και δημιουργικές καλεσμένες του γάμου, σίγουρα όμως θα ενθουσιάσει ακόμα και αυτές που δεν «το έχουν» με την κηπουρική. Μικρά σακουλάκια γεμάτα σπόρους από το αγαπημένο σου λουλούδι στολισμένα με όμορφες κορδέλες; Κάπως έτσι θα θυμούνται όλοι ότι το όμορφο φυτό στο μπαλκόνι τους άνθισε μαζί με την δική σου μέρα άνθισης.

51a1b554f35aad4eb2c17aa5df9c75df

Φωτογραφίες

Μπορείς να στήσεις στο χώρο του γλεντιού ένα photo booth ή απλά να ζητήσεις από τον φωτογράφο να τραβήξει λίγες παραπάνω φωτογραφίες με τους φίλους σας σε αστεία στιγμιότυπα. Αφού στις τυπώσει, μπορείς να τους τις δώσεις σε ειδικά διαμορφωμένα φακελάκια που θα αποτελούν από μόνα τους αναμνηστικό δώρο από την πιο λαμπερή βραδιά.

7b3f3c789d9bdb6610f7116f2679d75c

Πάρε κι άλλες ιδέες για τη μεγάλη ημέρα:

Save the Date: Οι πιο ευφάνταστες ιδέες για να ενημερώσετε νωρίς τους καλεσμένους σας (pics)

Αυτές είναι οι πιο chic γαμήλιες τούρτες του φετινού καλοκαιριού