10 eco-friendly ιδέες που θα απογειώσουν τον γάμο σου

10 eco-friendly ιδέες που θα απογειώσουν τον γάμο σου

Ανακάλυψε πώς ένας φιλικός προς το περιβάλλον γάμος μπορεί να δείχνει άκρως εντυπωσιακός.

Αρκετές γυναίκες περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα του γάμου τους. Όλες οι νύφες προσπαθούν να σχεδιάσουν έγκαιρα κάθε λεπτομέρεια (από το νυφικό και το μακιγιάζ μέχρι τη γαμήλια δεξίωση) ώστε να είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής τους.

Δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο στα γαμήλια τραπέζια να χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες χάρτινων και πλαστικών ειδών ενώ συχνά το φαγητό που περισσεύει καταλήγει στα σκουπίδια. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί, εύκολοι τρόποι για να κάνεις τον γάμο σου όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Τι είναι ο πράσινος γάμος

via GIPHY

Ο οικολογικός γάμος, είναι ένα από τα μεγαλύτερα wedding trends που άρχισε να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Είναι ουσιαστικά μια γιορτή όπου το ζευγάρι προσπαθεί να μειώσει την επίδραση της εκδήλωσης στο περιβάλλον, κάνοντας eco-friendly επιλογές.

Για παράδειγμα, η νυφική ανθοδέσμη μπορεί να αποτελείται από λουλούδια εποχής ενώ τα προσκλητήρια τυπώνονται σε χαρτί από οργανικό βαμβάκι ή ανακυκλωμένο. Ο προγραμματισμός ενός οικολογικού γάμου δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πιο δύσκολος από τον προγραμματισμό μιας λιγότερο φιλικής προς το περιβάλλον τελετής.

Πριν παραγγείλεις γαμήλια τούρτα μάθε τα 9 trends του 2022

10 τρόποι για να κάνεις eco-friendly τον γάμο σου

https://www.instagram.com/p/Cb96DaWMV6G/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

-Επίλεξε το σωστό δαχτυλίδι

Μην αγοράσετε δαχτυλίδι από το πλησιέστερο κοσμηματοπωλείο αλλά χρησιμοποιήστε ένα οικογενειακό κειμήλιο ή κάποιο vintage κόσμημα.

- Πες ναι στα κοσμήματα με οικολογικά διαμάντια

Ένα οικολογικό διαμάντι δημιουργείται μέσω μίας ειδικής διαδικασίας επεξεργασίας του άνθρακα, που προσιδιάζει σε εκείνη που συμβαίνει με φυσικό τρόπο στο εσωτερικό του εδάφους. Έτσι, ασκώντας τεχνητά ανάλογες πιέσεις στον άνθρακα και μιμούμενοι τη φυσική διαδικασία, έχουμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο οδηγεί σε προϊόν ανάλογης ποιότητας με το διαμάντι που είναι αποτέλεσμα εξόρυξης. Αν πρόκειται να αγοράσεις κάποιο ακριβό κόσμημα φρόντισε να αποτελείται από οικολογικά διαμάντια.

-Προτίμησε οικολογικά προσκλητήρια

Μπορείς εύκολα να βρεις προσκλητήρια κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά και να κάνεις χρήση πυρογραφίας αντί για μελάνι.

- Αγόρασε ένα sustainable νυφικό

Το νυφικό σου μπορεί να είναι αποκλειστικά από ακατέργαστο μετάξι ή από οργανικό βαμβάκι. Στην αγορά θα βρεις πληθώρα σχεδίων για να επιλέξεις το αγαπημένο σου.

- Χαρίστε eco-friendly μπομπονιέρες στους καλεσμένους

Οι μπομπονιέρες φρόντισε να είναι μικροπράγματα που δεν θα πεταχτούν (διακοσμητικά, αξεσουάρ κ.ά) κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάλεξε τη γαμήλια χρωματική παλέτα σου με βάση τα 6 απόλυτα trends για το 2022

Θεωρείς ευτράπελο στον γάμο το σπασμένο τακούνι; Και πού να δεις αν εμφανιστεί ο Tom Hanks

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις 5 ακόμη τρόπους για να κάνεις eco-friendly τον γάμο σου.