Μην λες την πεθερά σου μαμά αφού δεν το πιστεύεις

Μην λες την πεθερά σου μαμά αφού δεν το πιστεύεις

Αυτά τα μητέρα και πατέρα με ανατριχιάζουν,

Φυσικά και τοποθετούμαι εντελώς προσωπικά για όσες αντιδράσουν αλλά ούτως ή άλλως αυτό συμβαίνει όταν λές τη γνώμη σου. Ναι θεωρώ ότι αυτές οι προσφωνήσεις με τα πεθερικά κάποια στιγμή είναι εντελώς υποκριτικές. Πρώτα απ’όλα γιατί η λέξη γονείς παραπέμπει σε δύο άτομα, τη μαμά σου και το μπαμπά σου, βιολογικοί ή όχι αυτοί είναι, πώς να το κάνουμε τώρα δεν είναι τέσσερις, είναι δύο.

Έπειτα γνωρίζεις εξ αρχής ότι όσο καλή σχέση και αν έχεις με τα πεθερικά, που κάποιες φορές συμβαίνει να είναι καλύτερη από εκείνη που έχεις με τους γονείς σου, δεν παύει το αίμα τους και η πρώτη τους έγνοια να είναι του παιδιού τους και προφανώς αυτό έχει την προδιάθεση του μέσα. Αντίστοιχα και εσύ όσο και να τους εκτιμάς-αγαπάς-νοίαζεσαι δύσκολα ξαφνικά θα νιώσεις την έγνοια του γονιού και για αυτό δεν θα έχεις και τι ίδιες προσδοκίες από αυτούς.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι καλύτερα τους ανθρώπους να τους δεχτείς στη ζωή σου με θετική διάθεση και να τους γνωρίσεις χωρίς ταμπέλες και προκαταλήψεις. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που μπορεί αυτή η προσέγγιση να έχει μεγαλύετρο ενδιαφέρον και να ξεκινήσει έτσι μια φιλία και όχι μια σώνει και καλά «υιοθεσία».