«Ένας υπέροχος άντρας, μία απαίσια πεθερά»

«Ένας υπέροχος άντρας, μία απαίσια πεθερά»

Μία αναγνώστρια μοιράζεται με το Queen την ιστορία της

Αγαπητό Queen.gr,

Σου γράφω γιατί, εδώ και πέντε χρόνια έχω να αντιμετωπίσω την απαίσια πεθερά μου. Ελπίζω, τελικά, το mail μου να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά.

Ο λόγος που με μισεί η πεθερά μου είναι ότι παντρεύτηκα τον γιο της (ποιος άλλος;) και παραμένουμε, μέχρι και σήμερα, απίστευτα ερωτευμένοι. Ο άντρας μου δεν καταλαβαίνει (μπορεί και να μην θέλει να καταλάβει) πόσο φρικτή είναι η μητέρα του και αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα- για την ακρίβεια, είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τσακωνόμαστε. Κάθε φορά που βρισκόμαστε όλοι μαζί, η πεθερά μου συνέχεια σχολιάζει αρνητικά τα πάντα πάνω μου, μόνο και μόνο για να με πληγώσει και να νιώσει η ίδια έτσι καλύτερα. Όταν είναι στο σπίτι μας και υπάρχει και άλλος κόσμος εκεί, παραπονιέται πάντα για το πόσο χάλια είναι η ζωή της από τότε που παντρεύτηκε ο γιος της και έφυγε από το σπίτι τους ενώ, την ημέρα των γενεθλίων μου τηλεφώνησε στον άντρα μου και, αντί να του ευχηθεί, τσακώθηκε μαζί του για το πόσο κακός γιος είναι που δεν την πήρε τηλέφωνο.

Το λυπηρό στην όλη ιστορία είναι ότι η συμπεριφορά της έχει αρχίσει να πληγώνει και τα παιδιά μου αφού, ο μεγαλύτερος γιος μου, που μόλις έκλεισε τα 5 με ρώτησε γιατί η γιαγιά τους δεν με αγαπάει. Όσο κι αν προσπαθώ να εξηγήσω κάποια πράγματα στο παιδί, είναι αδύνατον να παραβλέψω την συμπεριφορά της και να την κάνω να φανεί αυτή η καλή κι εγώ η κακιά- γιατί αυτή είναι η επιθυμία της. Ο άντρας μου έχει τόσο συνηθίσει που πλέον δεν του κάνει καμία εντύπωση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, νιώθω ήδη καλύτερα,

Νάντια, 35 ετών

Όσες αναγνώστριες επιθυμούν να μοιραστούν μία εμπειρία τους μαζί μας, στείλτε email στο info@queen.dpg.gr