Οι δικές σας ιστορίες: Τελεσίγραφο. Ή η μαμά σου ή εγώ

Οι δικές σας ιστορίες: Τελεσίγραφο. Ή η μαμά σου ή εγώ

Όταν η πεθερά ανοίγει πόλεμο και χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα.

Η πεθερά μου όταν την πρωτογνώρισα μου έδινε την εντύπωση του πολύ καλού και ήρεμου ανθρώπου. Ήταν διαρκώς με ένα χαμόγελο, ευγενέστατη, γαλήνια και δεκτική. Μέχρι να αποφασίσουμε με τον άντρα μου να παντρευτούμε δεν μας είχε δημιουργήσει τίποτα προβλήματα, όμως κι εμείς ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντί στους γονείς μας.

Όταν ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του γάμου άρχισαν σιγά σιγά να βγαίνουν στη φόρα διάφορα θεματάκια τα οποία ποτέ πριν δεν είχαν προκύψει. Από την επιλογή του νυφικού, μέχρι το στολισμό των τραπεζιών, η πεθερά μου είχε πάντα μία άποψη, η οποία ήταν μονίμως αντίθετη από τη δική μου. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Προκειμένου να την επιβάλλει, έλεγε ψέματα στον άνδρα μου και όταν αυτός της απαντούσε πως αυτό που του έλεγε ήταν τελείως διαφορετικό από την πραγματικότητα που του παρουσίαζα εγώ, τον ρωτούσε «Μα, ποια θα πιστέψεις αγόρι μου; Εμένα ή αυτή;».

Την πρώτη φορά που την άκουσα κατά λάθος να το λέει αυτό, παρά λίγο να πάθω εγκεφαλικό. Ευτυχώς ο σύζυγός μου ήρθε και μου είπε αμέσως για το περιστατικό και κατορθώσαμε τελικά να το λύσουμε μεταξύ μας, αν και τον τσακωμό δεν τον γλυτώσαμε.

Από τότε, παρεμφερή περιστατικά έχουν συμβεί άπειρες φορές, ευτυχώς όμως ο άνδρας μου συνήθως είναι υποψιασμένος και δεν δημιουργούνται προβλήματα. Μερικές φορές όμως πέφτει θύμα της ίδιας του της μητέρας και χάνει και ο ίδιος την επαφή με την αλήθεια και την πραγματικότητα και τότε αναγκάζομαι να του θέσω κι εγώ το ίδιο δίλημμα με αυτό που του θέτει εκείνη.