10 primers για ματ αποτέλεσμα ακόμα και στην πιο λιπαρή επιδερμίδα

Ευαγγελία Αλπίδου
10 primers για ματ αποτέλεσμα ακόμα και στην πιο λιπαρή επιδερμίδα

Το primer περιορίζει την λιπαρότητα χωρίς να φράζει τους πόρους, ενώ χαρίζει ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ με μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στη μέρα.

Σίγουρα κάπου θα έχεις ακούσει για το primer. Ειδικά εσύ που έχεις λιπαρή επιδερμίδα, μπορεί ήδη να το χρησιμοποιείς στο μακιγιάζ σου, αν πάλι όχι, μετά από αυτό το άρθρο είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα προϊόντα που έχεις στο νεσεσέρ σου. Θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία. Έχω μεικτή επιδερμίδα, που πάει να πει, ότι σε μερικά σημεία όπως στην «περιοχή του Τ» (μέτωπο, μεσόφρυο, μύτη και πιγούνι) διακρίνεται μία λιπαρότητα. Λόγω της δουλειάς μου, έχω την ευκαιρία να δοκιμάζω και να χρησιμοποιώ τα καλύτερα καλλυντικά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Thank God! Παρόλα αυτά, αν δεν τα χρησιμοποιείς σωστά το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ το επιθυμητό.

3 tips για να βγάζεις σωστά τα φρύδια σου στο σπίτι

Λιώνει κι εσένα το μακιγιάζ σου;

Emporio-Armani-bks-F23-036.jpg

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζα πριν ξεκινήσω να χρησιμοποιώ primer είναι δύο. Το πρώτο είναι ότι το foundation και τα υπόλοιπα καλλυντικά δεν blendάρονταν με τον ίδιο τρόπο πάνω στην επιδερμίδα μου. Και το δεύτερο είναι ότι το μακιγιάζ μετά από λίγες ώρες φαινόταν σαν να έχει λιώσει, εν ολίγοις, δεν είχε καθόλου διάρκεια μέσα στην ημέρα. Από τότε που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το primer, το μακιγιάζ μου έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ η λιπαρότητα πάνω στην επιδερμίδα έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

4 beauty μυστικά που ακολουθούν οι celebrities και έχουν λαμπερή επιδερμίδα

Αυτό ακριβώς κάνει το primer! Περιορίζει την λιπαρότητα χωρίς να φράζει τους πόρους (κάτι που είναι σύνηθες στις λιπαρές επιδερμίδες), χαρίζει ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ με μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στη μέρα. Όχι πες μου, δεν είναι το όνειρο της κάθε γυναίκας; Να μπορεί να διατηρηθεί το μακιγιάζ αψεγάδιαστο από το πρωί έως το βράδυ; Ξέρω, σε έβαλα σε σκέψεις... Μην ανησυχείς, δεν θα σε άφηνα έτσι!

Στην παρακάτω gallery έχω συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα primers που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά και που εγώ λατρεύω να δοκιμάζω ξανά και ξανά. Τώρα που το σκέφτομαι, θέλω κι εγώ ένα refresh στο νεσεσέρ μου. Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς...