Με αυτά τα καθαριστικά προσώπου για «μεικτή επιδερμίδα» θα ανυπομονείς για την skincare routine

Ευαγγελία Αλπίδου

Η βραδινή skincare routine είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, καθώς το δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει όλον τον χρόνο για να αναδομηθεί ξανά και να αποκτήσει την ελαστική και φρέσκια όψη.

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας του προσώπου είναι το πρώτο πράγμα και το τελευταίο που πρέπει να κάνεις μέσα στη μέρα σου. Πώς πλένεις τα δόντια σου πρωί και βράδυ; Ένα τέτοιο πράγμα ας πούμε... Η επιδερμίδα έχει ανάγκη να απαλλαγεί από τις σκόνες, τις βρωμιές και το μακιγιάζ και να πάρει μια «βαθιά ανάσα» για να αναπνεύσει σωστά. Ειδικά, η βραδινή skincare routine είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, καθώς το δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου έχει όλον τον χρόνο για να αναδομηθεί ξανά και να αποκτήσει την ελαστική και φρέσκια όψη.

7 υφασμάτινες μάσκες κάτω από 10 € για να χαρίσεις extra ενυδάτωση στην επιδερμίδα του προσώπου σου

Stay Fresh & Clean

pexels-andrea-piacquadio-3764007.jpg

Παρόλα αυτά, οι περισσότερες γυναίκες είτε δεν καθαρίζουν σωστά την επιδερμίδα τους, είτε δεν χρησιμοποιούν το κατάλληλο προϊόν για τις ανάγκες και τον τύπο τους δέρματός τους. Υπάρχουν, λιπαρές, ξηρές και μεικτές επιδερμίδες. Εν ολίγοις, δεν γίνεται όλες να χρησιμοποιούν το ίδιο προϊόν. Αν γνωρίζεις το τύπο της επιδερμίδα σου (μπορείς να απευθυνθείς στην δερματολόγο σου) τότε όλα τα άλλα για εσένα θα είναι παιχνιδάκι.

Νιασιναμίδη: Τι είναι; Πού θα τη βρεις και γιατί πρέπει να τη βάλεις στο καθημερινό σου skincare

Είναι σημαντικό να βρεις ένα καθαριστικό το οποίο θα καθαρίζει τους πόρους του δέρματός σου σε βάθος, θα προσφέρει ενυδάτωση και θα χαρίζει στην επιδερμίδα σου μία απίστευτη φρεσκάδα και ζωντάνια. Οι μεικτές επιδερμίδες θεωρούνται λίγο πιο δύσκολες γιατί έχουν διαφορετικές ανάγκες σε κάθε σημείο. Δεν είναι όμως! Απλά πρέπει να βρεις προϊόντα που θα καθαρίζουν σε βάθος, αλλά συγχρόνως θα σέβονται την ισορροπία του δέρματός σου.

kelsey-curtis-kD9qprR6HBI-unsplash.jpg

Matte skin: 10 καθαριστικά προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

Είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα καθαριστικό, το οποίο δεν θα διαταράξει την ισορροπία και θα σου χαρίσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη το δέρμα σου. Στην παρακάτω gallery έχω συγκεντρώσει μερικά από τα best sellers καθαριστικά προσώπου για μεικτές επιδερμίδες που θα κάνουν την επιδερμίδα σου πιο fresh και clean από ποτέ. Ρίξε μία ματιά...