4 beauty μυστικά που ακολουθούν οι celebrities και έχουν λαμπερή επιδερμίδα

Ευαγγελία Αλπίδου
4 beauty μυστικά που ακολουθούν οι celebrities και έχουν λαμπερή επιδερμίδα
Stefania Danese/launchmetrics.com/spotlight

Έχουμε αυτή την περίεργη πεποίθηση ότι για να λειτουργήσει κάτι, πρέπει να πονάει. Είναι σημαντικό να μάθεις να σέβεσαι την επιδερμίδα του προσώπου σου.

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί, για το πώς καταφέρνουν τα μοντέλα και οι celebrities να έχουν μία απίστευτα λαμπερή επιδερμίδα; -Σίγουρα παίζει ρόλο η κληρονομικότητα! Η αλήθεια είναι πώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες... Για την κληρονομικότητα είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά για τους άλλους δύο, είναι στο δικό σου χέρι. Ποιοι είναι όμως οι άλλοι δύο παράγοντες; Η διατροφή και η skincare routine! Για αυτούς τους δύο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Με πιο απλά λόγια, αυτό που θέλω να σου πω είναι, ότι χωρίς προσωπική δουλειά και αφιέρωση χρόνου στην skincare routine, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Leather perfumes: Τα αρώματα με δέρμα είναι γεμάτα αισθησιασμό αλλά δεν περιέχουν… δέρμα

Για να καταφέρεις να αποκτήσεις μία λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, πρέπει να μάθεις πρώτα τις ανάγκες της. Όταν καταλάβεις τι ζητάει η επιδερμίδα σου, τότε όλα θα είναι παιχνιδάκι για εσένα. Επιπλέον, υπάρχουν μερικά beauty μυστικά τα οποία οι celebrities και τα μοντέλα ακολουθούν πιστά στην daily routine τους. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να έχουν αυτή την λαμπερή επιδερμίδα που μαγνητίζει τα βλέμματα από μακριά. Είσαι έτοιμη να τα μάθεις κι εσύ;

Chanel-clp-S24-008-(1).jpg

Βραδινή Skincare Routine

Θα σου είμαι ειλικρινής! Δεν δίνω, δυστυχώς, καθόλου βάση στην πρωινή skincare routine, ίσως, γιατί δεν έχω πολλές φορές τον απαραίτητο χρόνο. -Δικαιολογία! Την βραδινή skincare routine όμως, δεν την αλλάζω με τίποτα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πέσω να κοιμηθώ χωρίς να αφαιρέσω το μακιγιάζ από την επιδερμίδα του προσώπου ή ότι δεν θα τοποθετήσω τις αγαπημένες μου κρέμες και δεν θα νιώσω αυτή την φρεσκάδα και την ανακούφιση στο πρόσωπό μου πριν κοιμηθώ. Η βραδινή περιποίηση ομορφιάς είναι το Α και το Ω. Γιατί; Γιατί η επιδερμίδα το βράδυ, έχει όλον τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκουραστεί και να αναδομηθεί σωστά. Νομίζω, πως δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο...

Μην χρησιμοποιείς κρέμες που μπορεί να έχεις δει από τη φίλη σου

Για αρχή, η κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική και έχει διαφορετικές ανάγκες. Μπορεί η κρέμα που χρησιμοποιεί η φίλη σου να της έχει κάνει ένα απίστευτα λείο δέρμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και σε εσένα. Το ίδιο ισχύει και για ένα πρόσωπο που αγαπάς και ακολουθείς στα social media, μία celebrity ή infuencer. Πριν δοκιμάσεις κάτι στην επιδερμίδα του προσώπου σου είναι σημαντικό να ρωτήσεις πρώτα την δερματολόγο σου.

7 υφασμάτινες μάσκες κάτω από 10€ για να χαρίσεις extra ενυδάτωση στην επιδερμίδα του πρόσωπό σου

Να σέβεσαι την επιδερμίδα σου

Έχουμε αυτή την περίεργη πεποίθηση ότι για να λειτουργήσει κάτι, πρέπει να πονάει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Πρέπει να σέβεσαι την επιδερμίδα του προσώπου σου και όχι μόνο. Τόσο στο μακιγιάζ όσο και στο ντεμακιγιάζ, προσπάθησε να ακολουθείς απαλές κινήσεις, οι οποίες δεν προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα. Επιπλέον, η skincare routine δεν είναι μόνο μέχρι το πιγούνι. Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι εξίσου σημαντικές περιοχές, οι οποίες «μαρτυρούν» την ηλικία της γυναίκας.

Μασάζ προσώπου

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την κορεάτικη τεχνική που χρησιμοποιούν στον κόσμο της ομορφιάς. Το facial massage είναι αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας. Πρόκειται για ένα μασάζ προσώπου, κατά τη διάρκεια εφαρμογής των skincare προϊόντων. Το μασάζ, σμιλεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ βοηθάει στην γρήγορη απορρόφηση των προϊόντων. Επιπλέον, θα σε αποφορτίσει από το άγχος και το στρες, ενώ βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι ένα hack που χρησιμοποιώ πάντα στην βραδινή skincare routine. Extra tip: Εκτός από το πρόσωπο το face massage μπορείς να το κάνεις σε λαιμό και ντεκολτέ.

Εσύ ποιο από τα παραπάνω beauty hacks ακολουθείς;