Bye bye bad hair days! 4 λόγοι που λαδώνουν γρήγορα τα μαλλιά σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Bye bye bad hair days! 4 λόγοι που λαδώνουν γρήγορα τα μαλλιά σου
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες οι οποίες δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά και δεν πάει καθόλου το μυαλό μας για το ποιες μπορεί να είναι αυτές. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να τις σταματήσουμε!

Μαλλιά που λαδώνουν; Δεν υπάρχει χειρότερο! Νομίζω, είναι ένα πρόβλημα που ερχόμαστε αντιμέτωπες οι περισσότερες γυναίκες. Μπορεί να λούσαμε τα μαλλιά μας σήμερα και την επόμενη μέρα να θέλουν πάλι λούσιμο. Κι όμως, είναι κάτι που μου έχει συμβεί αρκετές φορές.

Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ το ίδιο πρόβλημα, μην ανησυχείς υπάρχει λύση! Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες οι οποίες δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά και δεν πάει καθόλου το μυαλό μας για το ποιες μπορεί να είναι αυτές. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να τις σταματήσουμε!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να scrollάρεις για να δεις τους τέσσερις λόγους που λαδώνουν τα μαλλιά. Είμαι σίγουρη, ότι τους περισσότερους από αυτούς δεν θα τους φαντάζεσαι...

Teddy Bear Blonde! Το νέο ξανθό που συνδυάζει ψυχρούς και θερμούς τόνους μαζί

Milano-str-S23-1625.jpg

Πειράζεις με τα χέρια τα μαλλιά σου

Είναι κάτι που κάνει ο περισσότερος κόσμος ασυναίσθητα. Γυρίζεις από τη μία μεριά, γυρίζεις από την άλλη μεριά, τοποθετείς τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά, τα πιάνεις αλογοουρά επάνω... Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να λαδώσουν τα μαλλιά. Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ, αλλά εγώ το κάνω συνέχεια! Προσπάθησε να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια όσο δύσκολο κι αν είναι.

Λούζεσαι καθημερινά

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει καλό να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου. Συγκεκριμένα, χαλάει το pH και απομακρύνει όλα τα φυτικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα που συμβάλει στη λιπαρότητα της ρίζας.

Τοποθετείς λάθος προϊόντα στα μαλλιά σου

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Επίσης, αν χρησιμοποιείς λάδια μαλλιών απέφυγε την ρίζα και τοποθέτησέ τα μόνο στις άκρες.

Απόφυγε το styling

Απόφυγε τη χρήση προϊόντων styling! Κι όμως τα προϊόντα styling φράζουν τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποίησε ειδικά σαμπουάν που καθαρίζουν σε βάθος τους ρύπους από το τριχωτό της κεφαλής ενώ παράλληλα ενυδατώνουν σε βάθος.

Επιπλέον, το άγχος και το στρες είναι μερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των ορμονών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη έκκριση σμήγματος και λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.