4 tips για να διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο μέσα στην ημέρα

Ευαγγελία Αλπίδου
4 tips για να διαρκεί το άρωμά σου περισσότερο μέσα στην ημέρα

Δεν υπάρχει καλύτερο κομπλιμέντο από το να σε σταματήσουν στον δρόμο και να σε ρωτήσουν για το άρωμα που φοράς. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να το συνηθίσεις!

Το άρωμά είναι η πινελιά που μπορεί να απογειώσει μία εμφάνιση. Αν φύγω από το σπίτι χωρίς να φορέσω το άρωμά μου, όλη την ημέρα νιώθω σαν να έχω ξεχάσει κάτι... Το άρωμα είναι το boost μου. Αυτό που μου χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε συνδυάσει συγκεκριμένα αρώματα με ανθρώπους και καταστάσεις. Το άρωμα είναι η ταυτότητα μας. Είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι ένα πρόσωπο. Όλες αυτές οι μεθυστικές νότες γίνονται ένα με την επιδερμίδα και δημιουργούν κάτι το μοναδικό.

Τι γίνεται, όμως, όταν το αγαπημένο άρωμά μας δεν μυρίζει για πολλή ώρα; Ναι, έχεις χτενιστεί, έχεις ντυθεί και ήρθε η ώρα να προσθέσεις την τελική πινελιά, το άρωμά. Ψεκάζεις τους καρπούς, το λαιμό, τα ρούχα, δημιουργείς ένα σύννεφο από άρωμα στην ατμόσφαιρα και μπαίνεις από κάτω. Και αφού έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, μετά από δύο ώρες συνειδητοποιείς ότι το άρωμά σου έχει εξαφανιστεί! Μείνε ψύχραιμη! Είναι κάτι που έχει συμβεί στις περισσότερες γυναίκες.

pexels-cottonbro-studio-4273079.jpg

Η festive season, είναι προ των πυλών. Το άρωμα είναι αυτό που θα απογειώσει τις glam εμφανίσεις. Γι' αυτό κι εγώ αποφάσισα να συγκεντρώσω παρακάτω, τέσσερα tips τα οποία αν ακολουθήσεις πιστά θα παρατείνουν την μυρωδιά του αρώματός σου. Δεν υπάρχει καλύτερο κομπλιμέντο από το να σε σταματήσουν στον δρόμο και να σε ρωτήσουν για το άρωμα που φοράς. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να το συνηθίσεις!

Βετιβέρ: Η νότα του φυτού που ονομάζεται και «λιακάδα» μόνο ηλιόλουστη δεν μπορείς να την πεις

Ψέκασε άρωμα στο δέρμα σου μετά το ντους

Αφού έχεις βγει από το ντους και έχεις εφαρμόσει την κρέμα σώματος, ψέκασε το άρωμα απευθείας στο δέρμα. Οι πόροι του δέρματος μετά το ντους είναι ανοιχτοί, με αποτέλεσμα να απορροφήσουν και να κλειδώσουν πιο εύκολα το άρωμα στην επιδερμίδα σου.

Χρησιμοποίησε lotions & αφρόλουτρα με νότες από το άρωμα σου

Το συγκεκριμένο tip θα κάνει την επιδερμίδα σου να μοσχοβολάει από το πρωί έως το βράδυ. Το δέρμα σου θα είναι «ποτισμένο» με το άρωμά σου από την ώρα που θα βγεις από το ντους. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το άρωμα στα σημεία των σφυγμών, τα οποία έχουν περισσότερη θερμότητα και έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν την μυρωδιά περισσότερο. Βουαλά! Είσαι έτοιμη για έξοδο.

pexels-alyona-8501678.jpg

Απέφυγε την τριβή

Είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, είναι να τρίβουν τους καρπούς μεταξύ τους αμέσως μετά το άρωμα. Το άρωμα έχει μέσα «μικρά κρύσταλλα» τα οποία έχουν την δυνατότητα να σπάνε καθώς περνά η ώρα. Αν θέλεις η μυρωδιά του αρώματός σου να αναδύεται μέσα στην ημέρα, απέφυγε την τριβή!

Ψέκασε την χτένα σου με άρωμα

Μην ψεκάζεις απευθείας άρωμα στα μαλλιά σου. Μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ψεκάσεις λίγο από το άρωμα πάνω στην χτένα και μετά να χτενίσεις τα μαλλιά. Αυτό το tip θα κάνει τα μαλλιά σου να μοσχοβολάνε όλη την ημέρα.

Extra tip: Αν χρησιμοποιείς σίδερο ατμού, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από το άρωμά μέσα στο δοχείο νερού. Με αυτό το tip το άρωμά σου δεν θα φεύγει πάνω από τα ρούχα. Αν ακολουθήσεις τα παραπάνω tips η μυρωδιά σου θα μείνει ανεξίτηλη τόσο μέσα στο χώρο όσο και στις μνήμες των αγαπημένων σου προσώπων.