Βροχή και υγρασία; Πώς να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα στα μαλλιά σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Βροχή και υγρασία; Πώς να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα στα μαλλιά σου

Η θερμότητα ξηραίνει τα μαλλιά, αφαιρώντας την υγρασία. Χρησιμοποίησε λιγότερο το πιστολάκι και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

Η αλήθεια είναι πως ο χειμώνας είναι η χειρότερη εποχή για τα μαλλιά. Ο καιρός είναι απρόβλεπτος! Η βροχή και η υγρασία είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τα μαλλιά μας. Παλεύουμε με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη και έχοντας καταναλώσει ολόκληρη τη λακ μέχρι να πετύχουμε το τέλειο χτένισμα, μετά από λίγο τα μαλλιά γίνονται και πάλι ατίθασα. -Το ξέρω, έχει συμβεί σε όλες μας!

Rainy day! 4 χτενίσματα για τέλεια μαλλιά τις βροχερές μέρες στο γραφείο

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι καθημερινές βροχές μας έκαναν, να ψάξουμε hair tips που θα μας βοηθήσουν να πούμε «αντίο» στα φριζαρισμένα μαλλιά. Ναι, κι όμως υπάρχουν! Τα έχουμε συγκεντρώσει όλα σε αυτό το άρθρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διάθεση σου δεν θα ξανά χαλάσει λόγω των φριζαρισμένων μαλλιών σου.

Ujoh-clp-S23-012.jpg

Πες αντίο στα φριζαρισμένα μαλλιά

Απέφυγε τα θερμαντικά εργαλεία styling

Δεν εννοούμε να μην τα χρησιμοποιείς καθόλου, αλλά όσο γίνεται να μειώσεις την καθημερινή χρήση τους. Η θερμότητα ξηραίνει τα μαλλιά, αφαιρώντας την υγρασία. Γι' αυτό χρησιμοποίησε λιγότερο το πιστολάκι και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. Το συγκεκριμένο tip θα μειώσει αμέσως το φριζάρισμα.

Πιάσε τα μαλλιά σου αλογοουρά

Αφού στεγνώσεις τα μαλλιά σου κάνε μία εντυπωσιακή αλογοουρά ή ένα high bun. Δοκίμασε να πιάσεις τα μαλλιά σου από το να τα αφήσεις ατίθασα κάτω. Έτσι, τα μαλλιά σου θα δείχνουν περιποιημένα και εντυπωσιακά ακόμα και με βροχή και υγρασία.

Χρησιμοποίησε anti-frizz προϊόντα

MOROCCANOIL-Frizz-Shield-Spray-For-frizz-prone-hair.png

MOROCCANOIL, FRIZZ SHIELD SPRAY

Τα anti-frizz προϊόντα είναι αποτελεσματικά κατά του φριζαρίσματος. Μπορείς να τα έχεις πάντα και παντού κάνοντας ένα refresh στο styling των μαλλιών σου.
Bye bye θαμπά μαλλιά!

Πόσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου;

Η αλήθεια είναι ότι όσο συχνά λούζεις τα μαλλιά σου, τόσο πιο εύκολα τα μαλλιά θα φριζάρουν. Με το καθημερινό λούσιμο χάνεται η ελαστικότητα και η φυσική υγρασία τους, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να φριζάρουν. Επίσης, όσο χαλαρωτικό κι αν είναι το καυτό νερό, δεν είναι καλό για το τριχωτό της κεφαλής, καθώς αφαιρεί τα φυσικά έλαια που βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας.

Κοιμήσου σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες, αντί των βαμβακερών που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος δεν δημιουργούν τριβή. Η τριβή είναι η Νο1 αιτία που κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν. Επίσης, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες διατηρούν την επιδερμίδα δροσερή, μειώνοντας την υπερβολική εφίδρωση (κατά τη διάρκεια της νύχτας), με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται κοκκινίλες και σπυράκια.