The Queen's Experts: Contouring vs Bronzing όλες οι διαφορές και πώς θα κάνεις το καθένα σωστά

Ευαγγελία Αλπίδου
The Queen's Experts: Contouring vs Bronzing όλες οι διαφορές και πώς θα κάνεις το καθένα σωστά
Sarah Treacher/launchmetrics.com/spotlight

Ήρθε η ώρα να μάθεις πώς μπορείς να σμιλέψεις και να φωτίσεις τα χαρακτηστικά του προσώπου σου. 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε γεννηθεί όλες με τέλειες γωνιές και ανορθωμένα ζυγωματικά όπως τα super models στις πασαρέλες. Βέβαια, αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί! Η κάθε κοπέλα έχει τη δική της ομορφιά που πηγάζει κυρίως από μέσα της... Παρόλα αυτά, οι makeup artists καθημερινά βρίσκουν τα πιο εύκολα beauty tips τα οποία μπορούν να μεταμορφώσουν το πρόσωπό μας.

To contouring και το bronzing είναι δύο τεχνικές στο μακιγιάζ που μπορούν να αναδείξουν και να κολακεύσουν με απλές κινήσεις τα χαρακτηριστικά μας. Ποια χρησιμοποιούμαι για να σμιλέψουμε και ποια για να φωτίσουμε το πρόσωπό; Ήρθε η στιγμή να σε ξεμπερδέψουμε!

Αυτό που κάναμε, λοιπόν, ήταν να απευθυνθούμε σε έναν ειδικό για να μας λύσει όλες τις απορίες. Ο αγαπημένος makeup artist, Δημήτρης Στράτος, μας μιλάει για τις διαφορές και πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμαι το κάθε προϊόν σωστά στο μακιγιάζ μας. Είσαι έτοιμη να μάθεις να κρατήσεις σημειώσεις;

Contouring

Versace-clp-S24-020.jpg

Το contouring είναι η τεχνική που χρησιμοποιούμε για να σμιλέψουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Δημιουργούμε φωτοσκιάσεις πάντα με ματ καφέ-γκρι αποχρώσεις, καθώς θέλουμε να μιμηθούμε τις φυσικές γωνίες και σκιές του προσώπου. Εφαρμόζουμε στο μέτωπο, τα ζυγωματικά, αριστερά και δεξιά από τη μύτη και το πιγούνι, πριν ή μετά το foundation. Εγώ, πρώτα δημιουργώ μία clean και ουδέτερη βάση και μετά αρχίζω και κάνω contouring στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Bronzing

Dundas-bbt-S22-013.jpg

Για το bronzing χρησιμοποιούμε bronzer ή τερακότα. Τη συγκεκριμένη τεχνική τη χρησιμοποιούμαι για να δώσουμε χρώμα στο πρόσωπο και να πετύχουμε μία sunkissed επιδερμίδα. Ουσιαστικά, θέλουμε να μιμηθούμε το αποτέλεσμα που έχουν οι ακτίνες του ήλιου στην επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό τοποθετούμε bronzer επάνω ακριβώς στα σημεία που καιγόμαστε από τον ήλιο, τη μύτη, το μέτωπο και τα ζυγωματικά. Στο bronzing χρησιμοποιούμε καφέ-κόκκινες αποχρώσεις με shimmer οι οποίες χαρίζουν στην επιδερμίδα αυτό το λαμπερό εφέ.

https://www.instagram.com/p/C1XPXy6ofXV/

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις δύο τεχνικές μαζί;

Φυσικά! Το κάθε προϊόν τοποθετείτε σε διαφορετικά σημεία, το ένα σμιλεύει, ενώ το άλλο φωτίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Χρησιμοποιούνται χειμώνα-καλοκαίρι, μόνο που τους χειμερινούς μήνες είναι καλό να επιλέξουμε ένα πιο απαλό bronzer.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρουζ και bronzer μαζί;

Ναι και πάλι ναι! Βέβαια, το bronzer μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του σαν ρουζ. Παρόλα αυτά, μπορούμε να εφαρμόσουμε το bronzer επάνω στο κόκκαλο των ζυγωματικών -όχι πιο κάτω γιατί μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πλατύ- και να ολοκληρώσουμε με λίγη ποσότητα ρουζ ταμποναριστά πάνω στο σημείο που τοποθετούμε το highlighter. Το αποτέλεσμα θα είναι super νεανικό και fresh.

Αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω steps, θα δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα ένα αψεγάδιαστο, fresh μακιγιάζ. Ευχαριστούμε πολύ τον makeup artist, Δημήτρη Στράτο, που μας έλυσε όλες τις απορίες!