Παγωμένο αγγούρι: Το challenge του TikTok που υπόσχεται λαμπερό δέρμα

Ευαγγελία Αλπίδου
Παγωμένο αγγούρι: Το challenge του TikTok που υπόσχεται λαμπερό δέρμα

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, Βιταμίνη Α και C τα οποία αναζωογονούν και ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα.

Το αγγούρι αποτελείται από 97% νερό και είναι πολύ ωφέλιμο τόσο για τον οργανισμό. Εκτός από τα θρεπτικά οφέλη που παρέχει στον οργανισμό έχει τη δυνατότητα να χαρίζει μία λαμπερή όψη στην επιδερμίδα. Γι' αυτό όπως θα έχεις δει και σε ταινίες -που τοποθετούν οι γυναίκες στα μάτια τους δύο φέτες από αγγούρι- χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στη skincare routine.

Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής; Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να αποφύγεις από τη skincare routine

Μύθος vs Αλήθεια

Η αλήθεια είναι πώς το αγγούρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, Βιταμίνη Α και C τα οποία αναζωογονούν και ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα. Οι beauty lovers έχουν δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα ένα challenge στο TikTok, που ακούει στο όνομα «frozen cucumber». Πρόκειται, για ένα παγωμένο αγγούρι με το οποίο κάνουν μασάζ κάθε πρωί στην επιδερμίδα του προσώπου τους. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βγάλεις το αγγούρι από την κουζίνα και να το δοκιμάσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

pexels-los-muertos-crew-8406610.jpg

Το challenge με το αγγούρι απομακρύνει την θαμπή όψη του δέρματος και χαρίζει ένα glow αποτέλεσμα που δεν μπορεί να το πετύχει κανένα μακιγιάζ. Η υγρασία που διαθέτει το αγγούρι, συμβάλει στη συστολή των αγγείων, με αποτέλεσμα να βοηθάει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων κάτω από την περιοχή των ματιών. Αν δεν κοιμάσαι καλά τις τελευταίες μέρες δοκίμασε αυτό το challenge, «frozen cucumber», για τουλάχιστον 10 μέρες και η επιδερμίδα σου θα αποκτήσει ξανά την νεανική και λαμπερή όψη. Εμείς στο γραφείο έχουμε ήδη ξεκινήσει το cucumber challenge!

Μη φεύγεις! Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω gallery για να δεις μερικά προϊόντα ομορφιάς με κύριο συστατικό το αγγούρι. Εμείς στο beauty department λατρεύουμε να τα χρησιμοποιούμαι ξανά και ξανά. Με το που τα δοκιμάσεις... θα μας θυμηθείς!

TikTok videos:

Ο κότσος είναι και επίσημα το μεγαλύτερο trend της σεζόν που γίνεται σε χρόνο dt