Μπορεί το γλυκολικό οξύ να αντικαταστήσει το αποσμητικό; Το trend που έχει γίνει viral στο TikTok

Ευαγγελία Αλπίδου
Μπορεί το γλυκολικό οξύ να αντικαταστήσει το αποσμητικό; Το trend που έχει γίνει viral στο TikTok

Πες αντίο στην κακοσμία της μασχάλης; Διάβασε παρακάτω...

Πόσες φορές (ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες) έχουμε μπει στο τρένο και στο λεωφορείο και έχουμε αντιληφθεί, ότι μυρίζουν οι μασχάλες των επιβατών; Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί στον καθένα. Μπορεί να έχουμε κάνει πριν λίγη ώρα μπάνιο, να έχουμε φορέσει το αποσμητικό και μετά από λίγη ώρα να υπάρχει σε εκείνη την περιοχή κακοσμία. Τι κάνουμε;

pexels-roman-odintsov-8244389.jpg

Αρχικά, δεν πρέπει να μας πιάνει ο πανικός. Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την εφίδρωση, παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές ευθύνεται το αποσμητικό. Είναι σημαντικό να επιλέξουμε το κατάλληλο, που ταιριάζει στο δέρμα μας. Ως beauty addicts, ενημερωνόμαστε καθημερινά για τα νέα trends και τις τάσεις στο χώρο της ομορφιάς. Αυτή τη φορά, αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον είναι το νέο trend στο TikTok, με τις beauty lovers να χρησιμοποιούν το γλυκολικό οξύ ως αποσμητικό.

Αυτό είναι το πιο fresh και ανάλαφρο μακιγιάζ για το καλοκαίρι του 2023

Πιο συγκεκριμένα το hashtag #glycolicacidasdeodorant έχει συγκεντρώσει πάνω από 27 εκατομμύρια views, με όλο και περισσότερο κόσμο να χρησιμοποιεί αυτό το δημοφιλή προϊόν το οποίο ορκίζεται, ότι είναι κατά της κακοσμίας.

Τι είναι το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα AHA, ενώ προέρχεται από ζαχαροκάλαμο. Το μικρό μοριακό μέγεθος το καθιστά ισχυρό, έτσι ώστε να διεισδύσει βαθιά στα στρώματα του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο σπάει τους δεσμούς των νεκρών κυττάρων και εξισορροπεί τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα της μασχάλης.

pexels-ron-lach-8644097.jpg

Τα βακτήρια αυτά όταν αλληλεπιδρούν με τον ιδρώτα και δημιουργούν αυτή τη κακοσμία. Προσοχή! Δε μειώνει την εφίδρωση. Επίσης, η χρήση του γλυκολικού οξέος σε βάθος χρόνου μπορεί να μειώσει τις δυσχρωμίες στη μασχάλη και να λευκάνει την επιδερμίδα.

Πώς χρησιμοποιείται;

Σε καθαρή μασχάλη, τοποθετείς ταμποναριστά με λίγο βαμβάκι το γλυκολικό οξύ, το οποίο στη συνέχεια αφήνεις να απορροφηθεί. Είναι καλό να χρησιμοποιείται κυρίως το βράδυ, γιατί κάνει το δέρμα ευαίσθητο στις ηλιακές ακτίνες. Η υπερβολική χρήση, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική απολέπιση, η οποία μπορεί να φέρει ερεθισμούς και αφυδάτωση στην περιοχή.

Κάνε, λοιπόν, καθημερινά το μπάνιο σου, φόρα αμέσως μετά το γλυκολικό οξύ και… πες αντίο στην κακοσμία! Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι καλό να απευθυνθείς πρώτα στο δερματολόγο σου.

Shopping Time:

The-Ordinary-Glycolic-Acid-7percent-Toning-Solution.png

The Ordinary, Glycolic Acid 7% Toning Solution

DIY! Αυτή η μάσκα με καφέ και ζάχαρη θα σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα πριν βγεις στην παραλία