Έχεις λεπτά μαλλιά; Το micro bob είναι το ιδανικό κούρεμα για εσένα

Ευαγγελία Αλπίδου

Τα micro bob κυμαίνεται στο ύψος του σαγονιού και αναδεικνύει τέλεια τα σπαστά μαλλιά. Δες παρακάτω...

Σίγουρα η ροή σου στο Instagram θα είναι γεμάτη με κοντά μαλλιά. Και είναι απόλυτα λογικό γιατί είναι το δημοφιλές κούρεμα που επιλέγουν όλα τα french girls. Μαζί με τα curtain bangs, το bob cut κυριαρχεί στο κόσμο της ομορφιάς, με ολοένα και περισσότερες γυναίκες να υποκύπτουν τελικά στη γοητεία του.

XL πλεξούδα & φιόγκος στα μαλλιά, η Zendaya ακολουθεί τις τάσεις της άνοιξης

Τι είναι το micro bob;

Σήμερα, θα μιλήσουμε για το micro bob, το κούρεμα που κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πλούσια με extra όγκο. Τα micro bob, κυμαίνεται στο ύψος του σαγονιού ή αν προτιμάς την πιο τολμηρή εκδοχή του, μέχρι τη μύτη. Αναλόγως, το στιλ σου μπορείς να του δώσεις τον αντίστοιχο χαρακτήρα. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις ίσιες ή ασύμμετρες άκρες, χωρίστρα στη μέση ή φράντζα στο πλάι, ακόμα και μικρά διακριτικά curtain bangs.

Παρόλα αυτά, οι hair experts του εξωτερικού προτείνουν, ότι αν έχεις λεπτά μαλλιά και θες να τους δώσεις παραπάνω όγκο, το μυστικό «κρύβεται» στα layers. Δηλαδή, στα πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Τα layers, εκτός από την παιχνιδιάρικη κίνηση που θα δώσουν στις άκρες σου, θα σε αφήσουν να αφήσεις την τρίχα σου στη φυσική κίνηση της. Για παράδειγμα, αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά, δεν χρειάζεσαι βούρτσα ή πιστολάκι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν για styling και με τα δάχτυλά σου να πετύχεις τις τέλειες κυματιστές άκρες, οι οποίες θα αγκαλιάσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Θες να βάψεις τα μαλλιά σου ξανθά; Τα πιο κολακευτικά blonde hair για να επιλέξεις

https://www.instagram.com/p/CxL8jwkOrYC/

Το πασίγνωστο μοντέλο, Taylor Hill, μέσα από το προφίλ της στο Instagram μας έχει κάνει να αγαπήσουμε τη φυσική κίνηση των μαλλιών μας. Αν, λοιπόν, θες να χαρίσεις στην εμφάνισή σου ένα cool και κομψό vibe σαν το στιλ που αποπνέουν τα french girls, τότε το μίνι καρέ είναι αυτό που ψάχνεις. Ναι, είναι ένα κούρεμα που είναι ιδανικό για εσένα που έχεις λεπτά μαλλιά. Μην ξεχάσεις όμως πως αντί για ίσιες άκρες, επίλεξε έντονα layers τα οποία θα αγκαλιάσουν διακριτικά τα ζυγωματικά σου και θα σου χαρίσουν παραπάνω κίνηση.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες για τις λάτρεις των short hair. Ρίξε μία ματιά...

micro-bob.jpeg

@louisa_mazzurana

Το micro bob με ίσιες άκρες και διακριτικά layers μπροστά στο πρόσωπο.

naraaziza_1707755555_3301215323128954106_563872575.jpg

@naraaziza

Το μίνι κοντό καρέ με χωρίστρα στη μέση.

toniandguyworld_1688234792_3137463295123720706_20164489.jpg

@toniandguyworld

Οι έντονες, τολμηρές άκρες αγκαλιάζουν και κολακεύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

taylorlashae_1694620634_3191031622534825437_1003197.jpg

@taylorlashae

Ο αγαπημένος συνδυασμός των Παριζιάνων είναι με curtain bangs.

Curtain bangs: 3 εύκολα tips για να καμουφλάρεις τη φράντζα σου όσο τη μακραίνεις