Creamy blush: Συμβουλές και προϊόντα για να δημιουργήσεις δροσερά looks με αποτέλεσμα lift

Creamy blush: Συμβουλές και προϊόντα για να δημιουργήσεις δροσερά looks με αποτέλεσμα lift

Το ρουζ είναι ο «αφανής ήρωας» του νεσεσέρ σου και σήμερα θα μάθεις πώς θα το χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσεις super fresh όψη και αποτέλεσμα… ανόρθωσης σε όλο το πρόσωπο. Και ναι, προφανώς και θα σου δείξουμε τα καλύτερα ρουζ για αυτή την εποχή, duh!

Μπορεί να μην βάφομαι πολύ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), και εξαιτίας αυτού να μην μπορώ να κάνω το καλύτερο smoky ή ίσια γραμμή eyeliner, αλλά έχω PhD στο ρουζ και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μόνο το ρουζ και η μάσκαρα δίνουν λίγο χρώμα στο πρόσωπό μου άλλωστε, και αλλοίμονο αν δεν ήξερα να το φορέσω. Δεν αποφάσισα όμως να σου μιλήσω για το ρουζ έτσι απλά σήμερα Τετάρτη του Πάσχα.

Κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη το πρωί, μετά από σχολαστικό καθαρισμό (και μασάζ με το αγαπημένο μου Hey Beauty! Rose Quartz Roller) και πάμπολλες κρέμες, εξακολουθούσα να δείχνω κάπως χλωμή και κάπως ταλαιπωρημένη. Έβαλα το concealer μου, έβαλα την αντηλιακή μου με χρώμα, αλλά και πάλι δεν έδειχνα δροσερή και ανοιξιάτικη. Με το που έβαλα ωστόσο ρουζ η κατάσταση έφτιαξε ως δια μαγείας. Και μόνο το βεβιασμένο χαμόγελο που έκανα, προκειμένου να το φορέσω, έκανε διαφορά.

christinet0_255296459_195423696093806_7195764378896730899_n.jpg

Παλιά φωτογραφία αλλά θα καταλάβαινες ότι είμαι άϋπνη και ταλαίπωρη; Όχι. Γιατί; Γιατί φορώ ρουζ!

Spring colors! Αν θες να τονίσεις το βλέμμα σου πες «ναι» στα χρωματιστά μολύβια ματιών

Χρώμα υγείας

Αποφάσισα λοιπόν να σου μιλήσω για το ρουζ σήμερα, γιατί το χρώμα στα μάγουλα είναι αυτό που κάνει όλη τη διαφορά, ακόμα και τις ημέρες που πραγματικά δείχνεις ταλαίπωρη. Σκέψου τα κοριτσάκια στο σχολείο. Δεν δείχνουν ολόδροσα μόνο εξαιτίας της νιότης τους. Δείχνουν φρέσκα και υπέροχα γιατί έχουν ροδαλά μάγουλα, έχουν χρώμα υγείας στο πρόσωπό τους. Αυτό το χρώμα μπορούμε να το μιμηθούμε πανεύκολα, με το σωστό ρουζ και την σωστή τοποθέτηση.

1.png

Ναι, πρέπει και να διαλέξεις ένα ρουζ σε σωστό χρώμα και σύσταση (πούδρα ή κρεμώδες) αλλά πρέπει να το τοποθετήσεις και σωστά στο πρόσωπό σου. Υπάρχουν βλέπεις πολλοί τρόποι για να φορέσεις ρουζ και ο κάθε ένας, δίνει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου.

Μπορείς να ανασηκώσεις τα χαρακτηριστικά σου, μπορείς να κάνεις τα μάγουλά σου να δείχνουν πιο ζουμερά και νεανικά (το πρώτο που αποχαιρετάμε με το γήρας είναι ο όγκος), μπορείς ακόμα και να κάνεις το πρόσωπό σου να μοιάζει σα να πέρασες τη μέρα στην παραλία. Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις ακριβώς τι εννοώ και να ανακαλύψεις με ποια τοποθέτηση θα πετύχεις κάθε διαφορετικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CZgoeNXqt-B

Τέλειο; Προσωπικά, κάνω μία μείξη της τοποθέτησης για αποτέλεσμα lift και ηλιοκαμένο look. Βάζω δηλαδή το ρουζ μου πολύ ψηλά και συνεχίζω το χρώμα στη μύτη. Μου αρέσει αυτό το εφέ και βρίσκω ότι μου πάει. Και περνάμε στο επόμενο θέμα μας...

Το viral trick με την μπατονέτα και το foundation για τέλεια κάλυψη των ατελειών του προσώπου

Τι σου πάει

Υπάρχουν δεκάδες tutorial που εξηγούν πώς να τοποθετήσεις το ρουζ στο πρόσωπό σου ανάλογα με το σχήμα του. Δεν πιστεύω σε αυτά. Βρίσκω ότι, το μόνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου (και εγώ μαζί), είναι το πού κοκκινίζει το δέρμα σου φυσικά και αυτό να έχεις σαν οδηγό. Η φύση άλλωστε δεν κάνει λάθος και το ρουζ δεν είναι προϊόν για contouring.

2.png

Ναι, μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να δώσεις στο πρόσωπό σου μία λίγο διαφορετική όψη αλλά δεν θα αλλάξει την αρχιτεκτονική των χαρακτηριστικών σου. Αυτό το κάνουν τα προϊόντα contouring… Και ΟΧΙ, ΤΟ BRONZER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ CONTOURING. Συγνώμη για τα κεφαλαία, έπρεπε.

Μιας που το έφερε η κουβέντα όμως (και οι φωνές), δεν θέλω να μπερδεύεις το bronzer ούτε με το ρουζ. Το bronzer δεν είναι ρουζ, δεν δίνει χρώμα στα μαγουλά σου, αλλάζει τον τόνο της επιδερμίδας σου. Το ρουζ έχει χρώμα. Μπορεί να είναι κοραλλί, ροζ, φούξια, ροδακινί, ροδαλό, σάπιο μήλο ή ακόμα και κατακόκκινο. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν είναι μπρονζέ ή καφέ. Αν ήταν, θα το ονομάζαμε Bronzer, get it; Και περνάμε τώρα στο επόμενο θέμα μας: Το χρώμα του ρουζ.

3.png

Copy the look: 10 φούξια κραγιόν για ν’ αντιγράψεις το μακιγιάζ της Ελένης Μενεγάκη

Τι χρώμα να διαλέξεις

Οι επιλογές είναι πολλές και οι αποχρώσεις ακόμα περισσότερες. Υπάρχουν λοιπόν θερμά και ψυχρά χρώματα: Τα θερμά είναι τα πιο πορτοκαλί ενώ τα ψυχρά τα πιο ροζ. Ο γενικός κανόνας του ρουζ, λέει ότι σου πηγαίνει η απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου. Αν δηλαδή έχεις θερμή επιδερμίδα, τα πορτοκαλί ή ροδακινί ρουζ έχουν σωστό χρώμα για εσένα. Αντίστοιχα, αν έχεις ψυχρή, τα πιο ροζ και φούξια είναι αυτά που σου πάνε. Αν έχεις ουδέτερη σου πάνε όλα, εύγε.

Extra tip: Για να καταλάβεις τι απόχρωση επιδερμίδας έχεις κοίτα τις φλέβες σου. Αν φαίνονται γαλάζιες, δεν είσαι royal αλλά έχεις ψυχρή επιδερμίδα. Αν δείχνουν πράσινες έχεις θερμή και αν δεν μπορείς ακριβώς να καταλάβεις, τότε έχεις ουδέτερη επιδερμίδα.

Αν με ρωτάς, δεν πιστεύω στην αυστηρή επιλογή του ρουζ ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας. Μία ψυχρή επιδερμίδα, μπορεί να ζεστάνει λίγο με ένα πιο θερμό ρουζ. Ομοίως, μία θερμή επιδερμίδα μπορεί να χρειάζεται ένα λίγο πιο ψυχρό χρώμα για να δείχνει πιο δροσερή.

Hermes-bbt-S20-016.jpg

Μπορείς λοιπόν να «παίξεις» με τις αποχρώσεις και να μην περιορίζεσαι σε αυστηρά χρωματικά πλαίσια. Αυτό που πρέπει όμως να προσέξεις πολύ είναι η υφή του ρουζ που θα διαλέξεις, δηλαδή αν θα πάρεις ένα ρουζ σε πούδρα ή υγρό. Εδώ είμαι βαθύτατα biased και αυτό βγαίνει εντονότατα προς τα έξω.

Backcombing: Το πιο εύκολο trick για ν’ αποκτήσεις πλούσια φρύδια στο λεπτό

Τι υφή να πάρεις

Για εμένα, το πιο φυσικό αποτέλεσμα στα μάγουλα το δίνουν τα υγρά και κρεμώδη ρουζ. Απλώνονται ευκολότερα, έχουν ελάχιστη λάμψη, γίνονται ένα με το δέρμα… Γενικά, τα ρουζ σε μορφή κρέμας είναι καλύτερα από όλα και αρκεί να τα δοκιμάσεις μία φορά για να πειστείς.

Copy of Copy of Copy of Unnamed Design

Ακόμα και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ένα υγρό ρουζ θα δείχνει πολύ πιο φυσικό στο πρόσωπό σου και υπάρχουν επιλογές που δεν εντείνουν τη γυαλάδα σου. Για να σε πείσω βέβαια, δημιούργησα και μία gallery γεμάτη με τα αγαπημένα μου κρεμώδη ρουζ, και μάλιστα σε αποχρώσεις που ταιριάζουν σε όλες.

Δες τη παρακάτω, απόκτησε αυτό που σου αρέσει και δώσε επιτέλους στο ρουζ σου τη θέση που του αξίζει στη ζωή, το νεσεσέρ και το πρόσωπό σου.