Πώς το λινολεϊκό οξύ ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας και την ενυδάτωσή της

Μαρία Ροδίτη
Πώς το λινολεϊκό οξύ ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας και την ενυδάτωσή της

Το λινολεϊκό οξύ ή αλλιώς βιταμίνη F είναι το συστατικό που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου όλο το καλοκαίρι.

Ειδικά το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία χτυπά «κόκκινο» και η επιδερμίδα ταλαιπωρείται από το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω. Γι’ αυτό και μια τακτική και καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς με συστατικά που ενισχύουν τον φραγμό της επιδερμίδας είναι άκρως απαραίτητη.

Ποιο είναι, όμως, το must-have συστατικό των skincare προϊόντων σου φέτος; Μα, φυσικά, το λινολεϊκό οξύ. Αν θέλεις να έχεις λαμπερή και βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα, το λινολεϊκό οξύ πρέπει να έχει βασική θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Το skincare προϊόν που δεν πρέπει να παίρνεις ποτέ μαζί σου στα ταξίδια

Τι είναι το λινολεϊκό οξύ

Το λινολεϊκό οξύ ή αλλιώς βιταμίνη F – όπως και το κολλαγόνο με την ελαστίνη- βρίσκεται εκ φύσεως στον οργανισμό μας. Πρόκειται, στην ουσία, για έναν τύπο Ω-3 λιπαρών οξέων, ένα καλό είδος λίπους που βοηθά το σώμα να παράγει κεραμίδια (για να συγκρατεί την υγρασία) και προσταγλανδίνες (για τον έλεγχο της φλεγμονής).

https://www.instagram.com/p/CX_nZJxr2Hm

Καθώς τα χρόνια περνούν, όμως, η παραγωγή του λινολεϊκού οξέος στο σώμα μειώνεται και για αυτό ακριβώς έχουμε ανάγκη να το ενισχύσουμε με άλλους τρόπους. Με ποιους; Μέσα από τη διατροφή και το skincare.

Τα οφέλη του λινολεϊκού οξέος στην επιδερμίδα

Το λινολεϊκό οξύ δρα με τέτοιον τρόπο που κάνει τον φραγμό του δέρματος πιο ισχυρό συγκρατώντας το νερό και δίνοντας στο δέρμα ένα «μαξιλάρι» που προλαμβάνει τυχόν ερεθισμούς. Έτσι, ο φραγμός της επιδερμίδας είναι ισχυρός και υγιής και μπορεί να προστατεύεται αποτελεσματικότερα από τις επιβλαβείς ακτίνες UV και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση.

Και αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να κάνει το λινολεϊκό οξύ. Για να καταλάβεις, δεν είναι μόνο ωφέλιμο για την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής για όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

Συνέχισε στην gallery για να μάθεις σε ποια προϊόντα μπορείς να βρεις λινολεϊκό οξύ ή αλλιώς βιταμίνη F.

DPG Network