Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου αν δεν βάλεις σωστή ποσότητα αντηλιακού

Μαρία Ροδίτη
Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σου αν δεν βάλεις σωστή ποσότητα αντηλιακού

Το αντηλιακό είναι το hero προϊόν του καλοκαιριού και είναι άκρως απαραίτητο να ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά.

Θα το πούμε πολλές φορές μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι, αλλά θα το λέμε και όλο τον χειμώνα. Το αντηλιακό είναι το must have προϊόν του νεσεσέρ σου και της skincare routine σου, ειδικά αυτήν την εποχή. Είναι το item, που πρέπει να έχεις μαζί σου στην παραλία και να το ανανεώνεις συχνά πυκνά.

Ξέρω, βέβαια, ότι μπορεί να έχεις πολλές απορίες για το αντηλιακό και τη χρήση του. Για την ακρίβεια, σίγουρα απορείς για το ποια είναι η σωστή ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να χρησιμοποιείς και κάθε πότε. Γνωρίζεις, όμως, και τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν δεν βάλεις τη σωστή ποσότητα αντηλιακού; Πάμε να τα δούμε όλα μαζί αναλυτικά.

10 αντηλιακά κατά των πανάδων για να μη φοβάσαι να βγεις στον ήλιο

Η σωστή ποσότητα αντηλιακού και τι θα γίνει αν κάνεις… του κεφαλιού σου

Ας ξεκινήσουμε από την ποσότητα! Οι ειδικοί λένε ότι μισό κουταλάκι του γλυκού αντηλιακό είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου. Ίδια ποσότητα είναι απαραίτητη και για τον λαιμό και το ντεκολτέ. Όσο για το σώμα; Ένα σφηνάκι αντηλιακό χρειάζεσαι όλο κι όλο για να είσαι πλήρως προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

antiliako.jpg

Τώρα… Αν εσύ βάλεις λιγότερο αντηλιακό από όσο προβλέπεται είναι τρία τα τινά: ή θα πάθεις έγκαυμα ή θα μαυρίσεις άτσαλα και θα γίνεις… πουά ή και τα δύο μαζί. Στην αντίθετη περίπτωση, που βάλεις πολύ αντηλιακό πάνω στο δέρμα σου και γίνεις άσπρη, απλώς δεν θα μαυρίσεις καθόλου και ίσως να έχει περίσσια λιπαρότητα η επιδερμίδα σου. Ψυχραιμία, όμως! Και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχει λύση και είναι το αντηλιακό σε σπρέι.

Shopping time

Για να μην αγχώνεσαι αν έβαλες τη σωστή ποσότητα αντηλιακού στην επιδερμίδα σου αρκεί να έχεις μαζί σου ένα αντηλιακό σε σπρέι. Έτσι, θα ψεκάζεσαι σε όλο το πρόσωπο και το σώμα και θα ξέρεις ότι έχεις κάνει το σωστό.

Check, λοιπόν, την gallery και δες 5 super αποτελεσματικά και καλά αντηλιακά σε σπρέι για να ενισχύσεις τη συλλογή σου. Και μην ξεχνάς… Μην πας πουθενά χωρίς αντηλιακό.