Γιατί ποτέ δεν πρέπει ν’ αφήνεις το αντηλιακό εκτεθειμένο στον ήλιο

Μαρία Ροδίτη
Γιατί ποτέ δεν πρέπει ν’ αφήνεις το αντηλιακό εκτεθειμένο στον ήλιο

Ακόμα και όταν βρίσκεσαι στην παραλία θα πρέπει να κρατάς προστατευμένο το αντηλιακό σου.

Τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε πολλές φορές για το αντηλιακό. Είναι το must-have item του καλοκαιριού, αυτό το μπουκαλάκι που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου στο σπίτι, στην τσάντα σου και στην παραλία και να το ανανεώνεις κάθε 2-3 ώρες για να μένεις προστατευμένη από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Έχεις σκεφτεί, όμως, ποτέ πώς… θα κρατάς προστατευμένο και το αντηλιακό σου; Ναι, και αυτό χρειάζεται φροντίδα και προστασία για να χαρίζει στην επιδερμίδα σου τα μέγιστα οφέλη του. Γι’ αυτό, λοιπόν, και δεν πρέπει ποτέ -ΜΑ ΠΟΤΕ- να το αφήσεις εκτεθειμένο στον ήλιο.

Μπορούν οι κρέμες και τα foundation με δείκτη προστασίας να αντικαταστήσουν το αντηλιακό σου;

Γιατί να μην αφήσεις το αντηλιακό σου εκτεθειμένο στον ήλιο

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις βάλει στο σώμα και το πρόσωπό σου αντηλιακό πριν κάνεις τη βουτιά σου και έχεις αφήσει το μπουκαλάκι πάνω στην πετσέτα σου στην παραλία; Λάθος μεγάλο!

spf.jpg

Κι αυτό, γιατί ο ήλιος που καίει πάνω από το αντηλιακό σου έχει την ικανότητα να διασπά τις χημικές ουσίες του και να κάνει το προϊόν λιγότερο αποτελεσματικό. Πώς μπορείς, λοιπόν, να το διατηρείς προστατευμένο και να παραμένει το αντηλιακό σου super δραστικό;

Σίγουρα, καλό είναι να το βάζεις μέσα στην τσάντα θαλάσσης σου σε σημείο που δεν το παίρνει ο ήλιος. Αν, μάλιστα, έχεις κι ένα cooler με κρύα ροφήματα και snacks μαζί σου, μπορείς να το τοποθετήσεις εκεί για να είναι ακόμα πιο safe.

Shopping time

Σε περίπτωση, λοιπόν, που την έχεις πατήσει και τώρα συνειδητοποιείς ότι πολλές φορές άφησες εκτεθειμένο στον ήλιο το αντηλιακό σου, σου έχω έτοιμη μια mini shopping list. Δες την gallery κι ανακάλυψε 5 αντηλιακά με SPF 50 για να είσαι πολύ καλά προστατευμένη από την ακτινοβολία του ήλιου αυτό το καλοκαίρι.

Και ξέρεις τώρα… Το αντηλιακό πάντα μέσα στην τσάντα σου σε σκιερό μέρος!

DPG Network