10 καθαριστικά προσώπου για να αφαιρείς και το πιο βαρύ party make up των Χριστουγέννων

Μαρία Ροδίτη
10 καθαριστικά προσώπου για να αφαιρείς και το πιο βαρύ party make up των Χριστουγέννων

Αν θέλεις να έχεις τέλεια επιδερμίδα και το 2023, δεν πρέπει να αμελήσεις τη φροντίδα του προσώπου σου κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Και πώς θα τα καταφέρεις; Μόνο με ένα καλό καθαριστικό.

Glitter, shimmer, highlighter, foundation, πούδρες, βυσσινί, δαμασκηνί και κόκκινο κραγιόν. Το μακιγιάζ των Χριστουγέννων είναι πάντα εντυπωσιακό και λαμπερό, είναι όμως και βαρύ, πράγμα που σημαίνει ότι επιβαρύνει την επιδερμίδα. Γι’ αυτό και είναι άκρως απαραίτητο αυτήν την περίοδο των γιορτών να φροντίζεις σωστά το δέρμα σου.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω στην περιποίηση που κάνεις και για να τον επιτύχεις χρειάζεσαι ένα καθαριστικό προσώπου. Ένα προϊόν που θα απομακρύνει και το τελευταίο ίχνος βρωμιάς και μακιγιάζ, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να «αναπνεύσει» και να ηρεμήσει όσο εσύ κοιμάσαι ή βρίσκεσαι στο σπίτι.

Το dry cleansing θα σε κάνει να ξανασκεφτείς τον τρόπο που καθαρίζεις το πρόσωπό σου

Παρακάτω, θα βρεις 10 υπέροχα καθαριστικά, που δεν ταλαιπωρούν καθόλου το δέρμα. Αντιθέτως, σε κάθε χρήση θα αισθάνεσαι φρεσκάδα και ανανέωση, αλλά θα βλέπεις και την επιδερμίδα σου λαμπερή.

10 υπέροχα καθαριστικά προσώπου για εσένα

kiehls_cleanser.JPG

KIEHL’S, RARE EARTH DEEP PORE DAILY CLEANSER

Φόρμουλα ειδικά μελετημένη για κανονική προς λιπαρή επιδερμίδα. Aπομακρύνει τη σκόνη, τις τοξίνες και το σμήγμα, που συνήθως διευρύνουν το μέγεθος των πόρων. Η λευκή άργιλος από τον Αμαζόνιο σε συνδυασμό με σπάνια συστατικά από το νησί Marajo, αποτοξινώνουν την επιδερμίδα, την καθαρίζουν βαθιά χωρίς να την ξηραίνουν και αποκαθιστούν την υγιή, ματ όψη της.

clinique_cleanser.JPG

CLINIQUE, LIQUID FACIAL SOAP MILD

Υγρό σαπούνι με απαλή σύνθεση που δεν ξηραίνει την επιδερμίδα, καθαρίζει απαλά και ξεπλένεται εύκολα. Προστατεύει, επίσης, τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, ενώ είναι ήπιο, κατάλληλο για ξηρές-μικτές κι ευαίσθητες επιδερμίδες.

larocheposay_cleanser.JPG

LA ROCHE POSAY, EFFACLAR CLEANSING FOAM GEL

Αφρώδες gel καθαρισμού για το μικτό-λιπαρό δέρμα, το οποίο απομακρύνει τα ξένα σώματα και το πλεονάζον σμήγμα, αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και δροσερή.

cerave_cleansing.JPG

CERAVE, FOAMING CLEANSER

Αυτό το αναζωογονητικό gel, με 3 απαραίτητα ceramides και υαλουρονικό οξύ, απομακρύνει αποτελεσματικά ρύπους, μακιγιάζ και την περίσσεια λιπαρότητας.

avene_cleansing.JPG

AVENE, CLEANANCE GEL ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Απομακρύνει απαλά τις άχρηστες ουσίες από το δέρμα αφήνοντας την επιδερμίδα καθαρή και δροσερή.

Συνέχισε στην gallery για να δεις ακόμη 5 φανταστικά καθαριστικά προσώπου.

Πώς θα χρησιμοποιείς σωστά το καθαριστικό προσώπου

Την προσοχή σου θέλω εδώ! Όταν λέμε ότι πρέπει καθημερινά να καθαρίζεις το πρόσωπό σου δεν εννοούμε και 3 και 4 φορές. Όχι. Πρωί και βράδυ είναι η σωστή συχνότητα. Όχι λιγότερο, όχι περισσότερο.

katharismos_prosopou.jpg

Κι αυτό, γιατί αν πλένεις περισσότερο το πρόσωπο, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ταλαιπωρήσεις και να κάνεις πιο άγρια και σκληρή την επιδερμίδα, ενώ αν το καθαρίζεις λιγότερο, απλώς δεν θα απομακρύνεις όλη τη βρωμιά και το make up.