8 προϊόντα με ρετινόλη που αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ σου

8 προϊόντα με ρετινόλη που αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ σου

Η ρετινόλη βοηθάει στον τόνο και στην υφή του δέρματος, ενώ αφήνει μια επιδερμίδα λεία και λαμπερή!

Αν υπάρχει ένα συστατικό το οποίο βοηθάει στην παραγωγή του κολλαγόνου του δέρματος, τότε είναι σίγουρα η ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι παράγωγο της Βιταμίνης Α η οποία βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων, στον τόνο και στην υφή της επιδερμίδας. Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους skin experts και στους beauty lovers.

pexels-antoni-shkraba-5205698.jpg

Πέρα όμως από τα δεκάδες οφέλη που έχει η ρετινόλη στην επιδερμίδα μας και την κάνει τόσο απαραίτητη για τη skincare routine… Υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να γνωρίζεις! Η λάθος χρήση των προϊόντων με ρετινόλη μπορεί να προξενήσει ερεθισμούς, ξεφλούδισμα και κοκκινίλες στο δέρμα. Γιατί; Γιατί η ρετινόλη λειτουργεί σαν απολεπιστικό, κάνοντας την επιδερμίδα λεία και λαμπερή.

Αυτά είναι τα top χρώματα στα μαλλιά για το απόλυτο summer look

Προσοχή! Την πρώτη φορά εφαρμογής της ρετινόλης είναι καλό να τη χρησιμοποιήσεις 2 φορές την εβδομάδα, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα μέρα παρά μέρα. Ίσως την πρώτη εβδομάδα παρατηρήσεις λίγο ξεφλούδισμα σε μερικά σημεία, αλλά μην ανησυχείς, τις επόμενες μέρες θα έχουν εξαφανιστεί.

pexels-tara-winstead-6690251.jpg

8 αρώματα με βανίλια τα οποία θα σε συντροφεύσουν όλο το καλοκαίρι

Κάθε πότε την χρησιμοποιείς;

Το βράδυ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ελεύθερα, αλλά το πρωί πρέπει πάντα να συνδυάζεται με μία ενυδατική κρέμα για να μην προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός ρετινόλης + κρέμα Βιταμίνης C + αντηλιακή θα κάνει την επιδερμίδα σου να πραγματικά να λάμπει.

pexels-polina-kovaleva-6543620.jpg

Στην αγορά θα βρεις το συστατικό της ρετινόλης σε κρέμες και σε ορούς. Εσύ μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα. Η ρετινόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ηλικία των 25 και μετά, που αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου στο δέρμα. Είναι ιδανικό για επιδερμίδες με έντονη λιπαρότητα και με τάσεις ακμής, παρόλα αυτά πριν την επιλογή κάποιου προϊόντος με ρετινόλη είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

5 serum για πλούσιες και πυκνές βλεφαρίδες που ορκίζονται ακαταμάχητο βλέμμα