Ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Τι σχήμα προσώπου έχεις οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο ή καρδιά; Κάθε πρόσωπο αναδεικνύεται με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Hey girl, τελικά ξέρεις ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου; Πριν ξεκινήσεις το επόμενο μακιγιάζ σου, κοίταξε καλά το πρόσωπό σου στον καθρέφτη. Τι σχήμα έχει: Οβάλ, στρογγυλό, τετράγωνο ή καρδιά; Κάθε σχήμα βλέπεις, μπορεί να αναδειχθεί κατάλληλο μακιγιάζ, άσχετα με τις τάσεις και τα beauty trends, που γίνονται αμέσως viral. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ξέρεις αν αυτά τα trends ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

unknown_345879586_797497421492403_7836381225333258062_n.jpg

@patrickta

Ιουλία Αρμάγου:Για τη δημιουργό του brand Juliette Armand το skincare είναι ένας προσωπικός διάλογος

Μην ανησυχείς, αν κατανοήσεις τις διαφορές που έχει μεταξύ του το κάθε σχήμα προσώπου, δε θα κάνεις ποτέ ξανά λάθος στο μακιγιάζ σου.

Οβάλ πρόσωπο

Today's Mood Phone Mockup Photo Instagram Post - 1

@evagelia_aravani

Το οβάλ, είναι από τα πιο συμμετρικά σχήματα προσώπου. Τείνει να είναι πιο ανοιχτό στην περιοχή των ζυγωματικών και κλείνει σιγά σιγά στο πιγούνι. Όπως βλέπεις η Ευαγγελία Αραβανή έχει οβάλ σχήμα προσώπου. Το συγκεκριμένο σχήμα δε θέλει κάποιο ιδιαίτερο beauty tip. Παίξε με το ρουζ και δημιούργησε cute ζυγωματικά. Πρόσθεσε, highlighter ψηλά στο μέτωπο, στη μύτη και στο πιγούνι και να είσαι σίγουρη πως θα φωτίσει αμέσως το πρόσωπό σου.

Προσοχή! Το contouring είναι καλό να το αποφύγεις, θα κάνει το πρόσωπό σου ακόμη πιο στενό στην περιοχή των ζυγωματικών, χωρίς να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά σου.

Τετράγωνο πρόσωπο

Today's Mood Phone Mockup Photo Instagram Post - 1

@fayskorda

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, δώσε έμφαση στο βλέμμα σου. Το smokey eye beauty look είναι το κλειδί που θα κάνει τα βλέμματα όλων, να στραφούν από τις έντονες γωνίες σου, στα μάτια σου. Επίσης, το contouring σε αυτή την περίπτωση είναι η τεχνική που θα μικρύνει τα ζυγωματικά σου και θα φέρει μία ισορροπία σε όλο το πρόσωπο.

6 οροί με Βιταμίνη C που χαρίζουν τα ίδια οφέλη όπως η πορτοκαλάδα στην επιδερμίδα σου

Στρογγυλό πρόσωπο

Today's Mood Phone Mockup Photo Instagram Post - 1

@gigihadid

Το στρογγυλό πρόσωπο μπορείς να το κάνεις κυριολεκτικά ότι θέλεις! Παίξε με τις σκιές και δημιούργησε γωνίες στα ζυγωματικά και στο πιγούνι. Και σε αυτήν την περίπτωση η τεχνική του contouring θα δώσει σχήμα στο πρόσωπό σου.

Σε σχήμα καρδιά

Today's Mood Phone Mockup Photo Instagram Post - 1

@reesewitherspoon

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιά πάει να πει ότι έχεις έντονα ζυγωματικά. Όλες το θέλουμε αυτό! Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δώσεις έμφαση στο επάνω μέρος του προσώπου σου, δηλαδή το μέτωπο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του ρουζ, χάρισε extra λάμψη πάνω στα ζυγωματικά. Το contouring δεν το χρειάζεσαι!

Μακρόστενο πρόσωπο

Today's Mood Phone Mockup Photo Instagram Post - 1

@dorretapapadimitriou_official

Εσύ που έχεις μακρόστενο πρόσωπο, δημιούργησε σκιές περιμετρικά με το bronzer. Στη συνέχεια, με το ρουζ τόνισε τα ζυγωματικά σου με φορά προς τα επάνω. Απέφυγε, να τονίσεις το πιγούνι και το μέτωπο σου γιατί θα κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται ακόμη πιο μακρύ.

Jennifer Lopez: Αυτό είναι το french manicure στο χρώμα της άμμου που έκανε στα νύχια της