DIY Time! Φτιάξε μία πανεύκολη μάσκα με γιαούρτι και ένα συστατικό έκπληξη

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
DIY Time! Φτιάξε μία πανεύκολη μάσκα με γιαούρτι και ένα συστατικό έκπληξη

Είναι ιδανική για τις ημέρες που ξυπνάς πρησμένη και αφυδατωμένη

Οι σπιτικές μάσκες είναι ο τέλειος τρόπος για περιποιηθείς τον εαυτό σου. Είναι ο χρόνος που περνάς φροντίζοντας το δέρμα ή και τα μαλλιά σου με υλικά που ήδη έχεις στο σπίτι και τα αποτελέσματα φαίνονται αμέσως. Στην κατηγορία DIY εδώ στην ομορφιά, θα βρεις δεκάδες σπιτικές συνταγές για μάσκες και scrubs για να φροντίσεις το σώμα σου από την κορυφή ως τα νύχια όμως σήμερα θέλουμε να σου δείξουμε κάτι διαφορετικό.

yogurt

Ενώ συνήθως ασχολούμαστε με την ενυδάτωση και την απολέπιση σήμερα θα ασχοληθούμε με την αναζωογόνηση και την καταπολέμηση των πρηξιμάτων. Ναι, ναι, σήμερα θα σου εξηγήσουμε πώς να φτιάξεις μία μάσκα προσώπου που «ξυπνά» την επιδερμίδα και καταπολεμά την κατακράτηση έτσι ώστε να μην δείχνεις πρησμένη. Είναι ό, τι πρέπει για τις ημέρες που ξυπνάς με hangover ή απλά πρησμένη και αφυδατωμένη. Στη βάση της έχει το γιαούρτι που είναι σούπερ θρεπτικό για το δέρμα και καταπραΰνει τις φλεγμονές.

coconut

Το δεύτερο συστατικό της είναι το λάδι καρύδας. Είναι ένα ενυδατικό συστατικό που πρέπει να χρησιμοποιείς με φειδώ γιατί φράσσει τους πόρους αλλά με σωστή χρήση μπορεί να κάνει θαύματα για την όψη της επιδερμίδας σου.

coffee

Το τρίτο συστατικό έκπληξη είναι ο καφές! Ο καφές χάρη στην καφεΐνη που περιέχει, αναζωογονεί την επιδερμίδα, απολεπίζει και καταπολεμά άμεσα τα πρηξίματα σε όλο το πρόσωπο. Ναι, μπορείς να το βάλεις και στα μάτια.

lemon

Τέλος, η συνταγή απαιτεί το χυμό από μισό λεμόνι για περισσότερη αναζωογόνηση και καταπολέμηση των σημαδιών και των πανάδων. Για να φτιάξεις αυτή τη μάσκα αναμειγνύεις ¼ της κούπας γιαούρτι με 2 κουταλιές καφέ, 1 κουταλιά λάδι καρύδας και το χυμό από μισό λεμόνι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια περνάς το μείγμα στο πρόσωπό σου και χαλαρώνεις για 15-15 λεπτά. Ξεβγάζεις και απολαμβάνεις το αναζωογονημένο σου πρόσωπο!

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Είναι αυτή η πιο εύκολη κοτσίδα που θα κάνεις ποτέ; Ναι είναι!