Κάθε πότε και πώς πρέπει να πλένεις τη βούρτσα μαλλιών

Μαρία Ροδίτη
Κάθε πότε και πώς πρέπει να πλένεις τη βούρτσα μαλλιών
Instagram: @labonnebrosse

Μήπως έχεις αφήσει τελευταία τη βούρτσα μαλλιών σου στη… μοίρα της; Θέλει κι αυτή το καθάρισμά της και τη σωστή περιποίηση για να μπορεί να φροντίζει τα μαλλιά σου έτσι όπως πρέπει.

Αν είσαι hair addict και φροντίζεις τα μαλλιά σου σχολαστικά σίγουρα υπάρχουν στο μπάνιο σου λαδάκια, serum, conditioners και μάσκες για τη μέγιστη περιποίηση της τρίχας σου. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, ίσως να ξεχνάς κάτι. Λέω για τη βούρτσα μαλλιών που κι αυτή για να φροντίσει εσένα θέλει τη φροντίδα της.

Τι θέλω να πω; Ότι είναι απαραίτητο να πλένεις τη βούρτσα μαλλιών σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μπορεί να περιποιείται σωστά κι αυτή τα δικά σου μαλλιά.

Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τη βούρτσα μαλλιών

Γενικά, μια φορά τον μήνα είναι μια καλή συχνότητα για να πλένεις τη βούρτσα και τη χτένα σου. Αν, βέβαια, έχεις πολύ μακριά μαλλιά ή χρησιμοποιείς συχνά προϊόντα hairstyling, ίσως να ήταν καλύτερο να την πλένεις και κάθε 2 εβδομάδες.

vourtsa.jpg

Instagram: @labonnebrosse

Σίγουρα, πάντως, θα πρέπει καθημερινά να αφαιρείς τις τρίχες που περισσεύουν από το χτένισμα των μαλλιών σου.

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τη βούρτσα και τη χτένα

Με βάση τον τύπο της βούρτσας μαλλιών που έχεις πρέπει να ακολουθήσεις και τα ανάλογα βήματα για τον καθαρισμό της.

Βούρτσες μαλλιών με συνθετικές τρίχες και χτένες

Αφαίρεσε όλες τις τρίχες, γέμισε μια λεκάνη με νερό και 2-3 σταγόνες σαμπουάν και άσε τη βούρτσα να μουλιάσει για 10 λεπτά. Μετά, με μια παλιά οδοντόβουρτσα, τρίψε τις βρωμιές στα δύσκολα σημεία ανάμεσα στις τρίχες της βούρτσας και γύρω από τη λαβή.

xtena.jpg

Instagram: @labonnebrosse

Εάν υπάρχει υπερβολική συσσώρευση προϊόντων hairstyling, ρίξε στα διάφορα σημεία λίγη μαγειρική σόδα και τρίψε καλά. Έτοιμη! Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο πλένεις και τις χτένες.

Βούρτσες μαλλιών με φυσικές τρίχες

Οι βούρτσες μαλλιών με φυσικές τρίχες είναι κάπως πιο ακριβές, αλλά υπόσχονται να αφήσουν τα μαλλιά πιο λεία και λαμπερά από τις συνθετικές τρίχες. Είναι σίγουρα καλύτερης ποιότητας από οποιεσδήποτε άλλες βούρτσες και συνήθως τοποθετούνται σε ξύλινη λαβή.

Κι εδώ θέλω την προσοχή σου στο πλύσιμο. Επειδή ακριβώς υπάρχει η ξύλινη λαβή, δεν πρέπει να βυθιστεί στο νερό ολόκληρη η βούρτσα. Θα απομακρύνεις, λοιπόν, τις περιττές τρίχες και θα πλύνεις μόνο τις τρίχες της βούρτσας, χωρίς να βρέξεις τη λαβή της, ακολουθώντας τα tips που σου εξήγησα παραπάνω (στη βούρτσα με συνθετική τρίχα).