Με σελοτέιπ & 4 ακόμη tips θα έχεις ολόισια γραμμή eyeliner στο λεπτό

Μαρία Ροδίτη
Με σελοτέιπ & 4 ακόμη tips θα έχεις ολόισια γραμμή eyeliner στο λεπτό
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Βάλε στην άκρη το προϊόν ντεμακιγιάζ, γιατί με αυτά τα tips δεν θα χρειαστεί να διορθώσεις το eyeliner.

Το eyeliner είναι αυτό το μαγικά καλλυντικό που χαρίζει sexiness, βάθος στο βλέμμα και εντυπωσιακά μακιγιάζ χωρίς πολλά-πολλά. Η χρήση του, ωστόσο, δεν είναι και παιχνιδάκι. Τουλάχιστον όχι για όλες.

Ναι μεν υπάρχουν εκείνες οι γυναίκες που το κατέχουν το αντικείμενο και τους φαίνεται πολύ εύκολο να κάνουν λεπτή γραμμή eyeliner, είναι όμως και εκείνες (κι εγώ μέσα σε αυτές) που δυσκολεύονται αρκετά. Κυρίως, γιατί δεν έχουν σταθερό χέρι. Και κάπως έτσι εγκαταλείπουν το ενδεχόμενο ενός beauty look με eyeliner. Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αλλάξει αυτό; Ρητορική είναι η ερώτηση.

Invisible eyeliner: Η τάση του TikTok που υπόσχεται πιο εντυπωσιακά & μεγάλα μάτια μόνο με concealer

Δες παρακάτω 5 tips για εύκολη - στο εγγυώμαι- εφαρμογή eyeliner. Δεν θα χρειαστείς καθόλου το γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ.

Τα tips για τέλεια γραμμή eyeliner

Χρησιμοποίησε πρώτα μολύβι ματιών

Το υγρό eyeliner ή ακόμα και το στυλό θέλουν… τη μαεστρία τους. Αντιθέτως, το απλό μολύβι ματιών είναι πιο εύκολο στη χρήση, ειδικά μάλιστα αν δεν έχεις σταθερό χέρι. Συνεπώς, πέρασε πρώτα στο άνω βλέφαρο μολύβι ματιών – και μαλακό αν έχεις, ακόμα καλύτερα-, κι έπειτα πάτησε τη γραμμή με το eyeliner.

eyeliner.jpg

Δοκίμασε την dot-to-dot μέθοδο

Κάνε με το eyeliner 3-4 τελείες με μικρή απόσταση ανάμεσά τους στο άνω βλέφαρο και έπειτα ένωσέ τις για να δημιουργήσεις την τέλεια γραμμή.

Χρησιμοποίησε Post-it

Τοποθέτησε ένα μικρό Post-it στην εξωτερική γωνία του ματιού σου για να μπορέσεις να τραβήξεις γραμμή eyeliner… αλφάδι.

Ομοίως… χρησιμοποίησε σελοτέιπ

Κόψε ένα κομματάκι σελοτέιπ και τοποθέτησέ το διαγώνια στην εξωτερική γωνία του ματιού, ώστε να τραβήξεις γραμμή με το eyeliner χωρίς το παραμικρό ψεγάδι.

Χρησιμοποίησε stencil

Αντίστοιχα με το αυτοσχέδιο stencil από χαρτόνι, υπάρχουν έτοιμα πατρόν στο εμπόριο. Συνήθως, είναι πλαστικά και η χρήση τους είναι πολύ εύκολη. Χρησιμοποιώντας τα ως οδηγό, λοιπόν, μπορείς να βάλεις γρήγορα, εύκολα και σωστά το eyeliner.