Το «κλειδί» για ένα μανικιούρ με διάρκεια δεν είναι μόνο το topcoat

Μαρία Ροδίτη
Το «κλειδί» για ένα μανικιούρ με διάρκεια δεν είναι μόνο το topcoat
Instagram: @betina_goldstein

Την επόμενη φορά που θα κάνεις DIY μανικιούρ θα κρατήσει για πολύ περισσότερο. Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά ορισμένα χρήσιμα tips.

Και ποια γυναίκα δεν θέλει περιποιημένα νύχια; Νύχια που είναι γυαλιστερά, αψεγάδιαστα και δεν χαλούν μέσα σε μια εβδομάδα. Όλες, είναι η απάντηση, αλλά συμβαίνει συχνά να μην τα καταφέρνουμε.

Φτιάχνουμε, δηλαδή, τα νύχια μας, είναι εκείνη τη στιγμή τέλεια, έτοιμα για nail selfie και μετά από λίγες μέρες σπάει το βερνίκι, ή ξεφλουδίζει, και το μανικιούρ μας έχει γίνει… μια καταστροφή. Είμαι σίγουρη πως σου έχει συμβεί αρκετές φορές, όπως και σε μένα. Και, τελικά, συνειδητοποιείς ότι δεν είναι μόνο το topcoat που έχεις παραλείψει ή που δεν ήταν καλό, για παράδειγμα. Μάλλον φταίει και κάτι άλλο.

Pre-Valentine: 10 μανικιούρ για να μπεις από τώρα σε αγαπησιάρικο mood

Για την ακρίβεια, υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να ακολουθείς με τη nail artist ή μόνη σου, όταν κάνεις μανικιούρ στο σπίτι, ώστε αυτό να είναι the best. Και να μη χαλάει, ούτε με το πλύσιμο των πιάτων.

https://www.instagram.com/p/CnNWjV_yGBG

Τα tips για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ

Η σωστή προετοιμασία των νυχιών είναι το παν

Ξεκίνα τρίβοντας ελαφρά όλη την επιφάνεια του νυχιού με ασετόν, ώστε να φύγουν τυχόν λάδια ή υπολείμματα από προηγούμενο βερνίκι. Μόνο αν έχεις πεντακάθαρα νύχια, άλλωστε, το μανικιούρ σου θα είναι τέλειο και θα διαρκέσει περισσότερο.

Μην ξεχνάς το cuticle oil

Το cuticle oil είναι ειδικό ενυδατικό λαδάκι για τα επωνύχια, το οποίο βοηθά τα πετσάκια να μαλακώσουν ώστε να τα αφαιρέσεις πιο εύκολα, ενώ σχηματίζει επιπλέον κι ένα φράγμα στο νύχι, για να προστατευθεί το βερνίκι.

Last but not least… το topcoat

Το topcoat είναι το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για ένα μανικιούρ με διάρκεια. Είναι αυτό το διάφανο βερνίκι, το οποίο θα «σφραγίσει» το μανικιούρ, θα το κάνει πιο λαμπερό και θα το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερες μέρες.

Αν, μάλιστα, θες να κρατήσει ακόμα περισσότερο το nail art σου, δεν έχεις παρά να περάσεις άλλη μια φορά topcoat μετά από 5 μέρες.