Η σωστή στάση ύπνου και ακόμα 4 tips για να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

Μαρία Ροδίτη
Η σωστή στάση ύπνου και ακόμα 4 tips για να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

Οι μέρες του Πάσχα συνοδεύονται από πολύ φαγητό και ποτό, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε πρήξιμο της επιδερμίδας. Δες πώς… θα γλιτώσεις από αυτήν την κατάσταση και θα έχεις ξανά φρέσκο και ενυδατωμένο δέρμα.

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και είμαι πεπεισμένη ότι το φαγοπότι με τους αγαπημένους σου θα συνεχιστεί. Και έτσι πρέπει να γίνει. Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα pause από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, αλλά και από επαφή με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Και το Πάσχα είναι η πιο κατάλληλη ευκαιρία για gathering και ωραίες γεύσεις.

Το μόνο κακό, όμως, είναι ότι… το πολύ αρνί, το αλάτι στα φαγητά και οι μεγάλες ποσότητες που καταναλώνουμε οδηγούν σε πρήξιμο. Πρωτίστως, στην κοιλιά κι έπειτα στο πρόσωπο. Σκέψου λίγο! Το πρωί που ξύπνησες δεν είδες το πρόσωπό σου να είναι κάπως πρησμένο; Ίσως και περισσότερο από όσο συμβαίνει συνήθως. Ε, λοιπόν, η κατακράτηση υγρών ευθύνεται για όλη αυτήν την κατάσταση, αλλά μην ανησυχείς. Υπάρχει τρόπος να λύσεις το πρόβλημα άμεσα. Κατ’ αρχάς, σήμερα μην ασχοληθείς με τίποτα άλλο πέρα από το καλό φαγοπότι. Η ξεκούραση συνεχίζεται. Αύριο, ωστόσο, που θα μπεις σε κανονικούς ρυθμούς ξανά, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips για να δεις και πάλι το πρόσωπό σου λαμπερό και φρέσκο.

Πίνοντας καθημερινά αυτά τα 2 ροφήματα θα περιορίσεις τους μαύρους κύκλους & το πρήξιμο στα μάτια

Οι 5 πιο εύκολοι τρόποι να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

Κάνε μασάζ στο πρόσωπο

Εκτός από τη χαλάρωση που θα αισθανθείς κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο, θα βοηθήσεις συγχρόνως στην καλύτερη ροή του αίματος στην περιοχή και άρα στη μείωση του πρηξίματος. Πώς θα το κάνεις, όμως, σωστά για να έχεις και άμεσο αποτέλεσμα; Ξεκίνα κάνοντας μασάζ πίσω από τα αυτιά, μετά στη γραμμή της γνάθου και κάτω από τον λαιμό, στην κλείδα. Συνέχισε, με κυκλικές κινήσεις, στο μεσόφρυδο και στο μέτωπο. Αν μπορείς, χρησιμοποίησε και ένα έλαιο προσώπου κατά τη διάρκεια του μασάζ για να γίνει πιο απολαυστική η διαδικασία.

Κοιμήσου ανάσκελα

ypnos_anaskela.jpg

Η νυχτερινή κατακράτηση υγρών είναι φυσιολογική, αλλά αν συνήθως ξυπνάς με υπερβολικά πρησμένο πρόσωπο, ίσως να πρέπει να επανεξετάσεις τη στάση ύπνου. Απόφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα, επένδυσε σε ένα καλό, ανατομικό μαξιλάρι και κοιμήσου ανάσκελα, ώστε να επιτρέπεις στο δέρμα να «αναπνέει».

Δοκίμασε το gua sha

gua_sha.jpg

Gua sha είναι ένα εργαλείο ομορφιάς και γλυπτικής προσώπου από ροζ χαλαζία, που χρησιμοποιείται για την ανανέωση, την αντιγήρανση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Ειδικότερα, το gua sha συμβάλλει στη μείωση του οιδήματος της επιδερμίδας, καθώς τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει τα επίπεδα οξυγόνου του δέρματος και ρυθμίζει την εσωτερική ισορροπία, απομακρύνοντας συγχρόνως τις τοξίνες.

Κρυοθεραπεία

https://www.instagram.com/p/CaLu5hkLqrX

Η αγαπημένη skincare θεραπεία της Bella Hadid και της Kate Moss για να μειώσουν το πρήξιμο στο πρόσωπο είναι η κρυοθεραπεία. Τι κάνουν οι stars; Γεμίζουν μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια και βουτούν μέσα το πρόσωπό τους. Η διαδικασία αυτή ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και συσφίγγει, μειώνοντας αυτόματα το οίδημα.

Ενυδάτωση

enydatwsi.jpg

Εμπόδισε το πρήξιμο στο πρόσωπο κρατώντας βαθιά ενυδατωμένη την επιδερμίδα. Πίνε πολύ νερό στην καθημερινότητά σου και ενυδάτωσε το δέρμα με κρέμες και serum για να είναι πάντα λαμπερό και καθόλου πρησμένο.