Σκασμένα χείλη από τον ήλιο; Αυτό το lip scrub ζάχαρης θα κάνει τα χείλη σου λεία και απαλά

Ευαγγελία Αλπίδου
Σκασμένα χείλη από τον ήλιο; Αυτό το lip scrub ζάχαρης θα κάνει τα χείλη σου λεία και απαλά

Αυτό το lip scrub μπορείς να το φτιάξεις μόνη, με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου.

Όλες αγαπάμε τα lip balms! Αυτή η λεία και απαλή αίσθηση πάνω στα χείλη, μας κάνει να τα φοράμε από το πρωί έως το βράδυ. Αν σκάσουν τα χείλη μας ή βγάλουμε κάποιον έρπη, τότε ήρθε η απόλυτη καταστροφή! -Νομίζω, πως με καταλαβαίνεις- Πολλές θεωρούν, ότι τα σκασμένα χείλη είναι αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει... Τόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, παίζουν σημαντικό ρόλο στην αφυδάτωση των χειλιών.

pexels-karolina-grabowska-7321240.jpg

Χείλη για φίλημα

Επίσης, άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στα ξηρά κι αφυδατωμένα χείλη είναι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, το σάλιο, το δάγκωμα, το κάπνισμα και η χρήση ακατάλληλων προϊόντων ομορφιάς, όπως lip balms και κραγιόν.

morgan-alley-deq9ni4EGY8-unsplash-(1).jpg

Τώρα, μπορείς να καταλάβεις, γιατί είναι εξίσου σημαντική η περιποίηση των χειλιών όχι μόνο το χειμώνα αλλά όλο το χρόνο ακόμη και το καλοκαίρι. Εκτός από τα lip balms, τα lip scrubs μπορούν επίσης, να συμβάλουν στο να διώξουν μακριά την ξηροδερμία από τα χείλη. Και το καλύτερο; Όταν το lip scrub μπορείς να το φτιάξεις μόνη στο σπίτι…

Fresh & Clean! 8 αρώματα που μυρίζουν λες και βγήκες μόλις από το ντους

DIY

Το παρακάτω lip scrub από ζάχαρη υπόσχεται απαλά χείλη από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Μην αγχώνεσαι τα υλικά θα τα βρεις στην κουζίνα σου και θα το φτιάξεις μέσα σε 3 λεπτά. Είσαι έτοιμη, να κρατήσεις σημειώσεις;

pexels-polina-kovaleva-5928018.jpg

Υλικά:
1 κ.γ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ λευκή ζάχαρη
1 κ.γ μέλι
½ κ.γ ελαιόδαλο

Σε ένα μπολάκι αναμιγνύεις όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής πάστα και στη συνέχεια το εφαρμόζεις πάνω στα χείλη. Με ελαφριές κινήσεις για 2 λετπά κάνεις τοπικά μασάζ και στη συνέχεια το αφαιρείς με χλιαρό νερό. Voilà! Θα έχεις χείλη για φίλημα!

Extra tip: Αν βαριέσαι να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, μπορείς να πάρεις ένα lip balm το οποίο δε χρησιμοποιείς, να το βουτήξεις μέσα στη καστανή ζάχαρη και να κάνεις κυκλικές κινήσεις πάνω στα χείλη. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου μοναδικό!

Φυσικά και καλοσχηματισμένα φρύδια -7 μολύβια για να τα πετύχεις!