Έχεις πρησμένα μάτια; Οι κομπρέσες τσαγιού είναι το κλειδί για ξεκούραστο βλέμμα

Ευαγγελία Αλπίδου
Έχεις πρησμένα μάτια; Οι κομπρέσες τσαγιού είναι το κλειδί για ξεκούραστο βλέμμα

Βάλε τσάι να στα πω… Αυτός είναι ο τρόπος για να απομακρύνεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο γύρω από την περιοχή των ματιών.

Οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια καραδοκούν πάντα! Λίγο να είχες στρες στο γραφείο, λίγο να μην κοιμήθηκες καλά το βράδυ, λίγο κάτι να μπήκε στο μάτι σου και να σε πήρανε τα κλάματα… Την άλλη μέρα οι μαύροι κύκλοι θα είναι εκεί να σε βλέπουν και να τους βλέπεις μπροστά στον καθρέφτη. Θα χρειαστείς κάτι πιο δραστικό πέρα από την κρέμα ματιών και το concealer. Βάλε τσάι να στα πω…

k8-eacOgTpdAJc-unsplash.jpg

Μη γελάς, δεν σου κάνω πλάκα! Σίγουρα κάπου θα έχεις ακούσει για τις κομπρέσες με σακουλάκια τσαγιού. Ε λοιπόν, αλήθεια λένε... Οι κομπρέσες τσαγιού απ' ότι φαίνεται κάνουν δουλειά. Οι αντιφλεγμονώδεις ουσίες του τσαγιού είναι καλές ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να το καταναλώσουμε. Η καφεΐνη που περιέχει το τσάι καταπολεμάει το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τα κόκκινα μάτια. Πώς το καταφέρνει αυτό; Το τσάι ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τους ερεθισμούς γύρω από την περιοχή των ματιών.

4 natural μακιγιάζ για να δοκιμάσεις το καλοκαίρι του 2023

Bye Bye σακούλες κάτω από τα μάτια

pexels-felipe-tavares-5085820.jpg

Μην ανησυχείς! Δε θα βάλεις τα ζεστά φακελάκια πάνω στα μάτια σου. Το συγκεκριμένο tip θέλει τα φακελάκια να τα έχεις αφήσει λίγο πρώτα στο ψυγείο και μετά να τα χρησιμοποιήσεις. Πέρα από τα οφέλη που θα προσκομίσει το δέρμα σου, η φρεσκάδα και η δροσιά που θα νιώσεις θα είναι άλλο πράγμα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να αφήσεις τα κρύα φακελάκια τσαγιού για 10 λεπτά πάνω στα μάτια. Η ανακούφιση που θα νιώθεις μετά θα είναι μοναδική.

Ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος τσαγιού;

nathan-dumlao-vJY0GVb1SaA-unsplash.jpg

Το κάθε τσάι χαρίζει διαφορετικά οφέλη στον οργανισμό. Το ίδιο ισχύει και για την επιδερμίδα. Για παράδειγμα, το πράσινο τσάι είναι πιο ευεργετικό για την ξηρότητα των ματιών, ενώ μαζί με το χαμομήλι μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα για όσες επιδερμίδες πάσχουν από ακμή. Αναλόγως, την ανάγκη που έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το αντίστοιχο τσάι. Να θυμάσαι, ότι Νο1 είναι το πράσινο τσάι.

Logo nails! Η νέα τάση που χαρίζει μία δόση πολυτέλειας πάνω στα νύχια

Extra tip: Την ώρα που κάνεις το αφρόλουτρο σου χρησιμοποίησε τις κομπρέσες τσαγιού και θα νιώσεις την απόλυτη χαλάρωση σε όλο σου το σώμα. Επίσης, η μυρωδιά του τσαγιού θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το στρες και το άγχος της δουλειάς.

Youtube Video:

Γυαλίζει η επιδερμίδα σου; Τότε χρειάζεσαι αυτές τις ενυδατικές για ματ αποτέλεσμα