3 φυσικά συστατικά για να απαλλαγείς από τις σκούρες κηλίδες στις μασχάλες και στους αγκώνες

Ευαγγελία Αλπίδου
3 φυσικά συστατικά για να απαλλαγείς από τις σκούρες κηλίδες στις μασχάλες και στους αγκώνες

Οι σκούρες κηλίδες στις μασχάλες και στους αγκλωνες δημιουργούν μία αίσθηση σκίασης και «βρωμιάς». Ακολούθησε τα παρακάτω tips για να απαλλαγείς μία για πάντα από τις διχρωμίες. 

Υπάρχουν μερικά σημεία του σώματος τα οποία δε λαμβάνουν τη σωστή περιποίηση που τους αντιστοιχεί… Δύο από αυτά είναι οι μασχάλες και οι αγκώνες. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι μασχάλες και οι αγκώνες είναι αρκετά εκτεθειμένοι, γι’ αυτό οι περιποίησή τους είναι το Α και το Ω στη skincare routine μας.

Το δέρμα σε εκείνη την περιοχή είναι αρκετά ευαίσθητο και πολλές φορές παρατηρείται διχρωμία. Σκούρες κηλίδες, δημιουργούν μία αίσθηση σκίασης και «βρωμιάς», κάνοντας εκείνα τα σημεία να μη φαίνονται τόσο κολακευτικά. Πώς δημιουργείται η διχρωμία στις μασχάλες και στου αγκώνες; Η κληρονομικότητα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, παρόλα αυτά, τα αποσμητικά, τα αρώματα και το ξύρισμα συμβάλουν επίσης, στο να δημιουργηθούν οι σκούρες κηλίδες σε εκείνες τις περιοχές.

pexels-ron-lach-8644094.jpg

Μην ανησυχείς, δε χρειάζεται πανικός. Εκτός, ότι πρέπει άμεσα να αλλάξεις αποσμητικό, υπάρχουν μερικά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν, να πεις goodbye στις σκούρες κηλίδες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να πας στην κουζίνα σου και να επιλέξεις τα παρακάτω φυσικά συστατικά...

Summer SOS! Skincare tips που σε βοηθήσουν να δείχνεις fresh & fabulous σε κάθε καλοκαιρινή στιγμή

Λεμόνι

pexels-karolina-grabowska-4197821.jpg

Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες. Πώς το χρησιμοποιείς; Το κόβεις σε φέτες και ξεκινάς με κυκλικές κινήσεις να το τρίβεις και στις δύο περιοχές. Αφήνεις για 10-15 λεπτά (τον χυμό λεμονιού) χωρίς να το ξεπλύνεις και στη συνέχεια ρίχνεις άφθονο νερό. Τέλος, προσθέτεις την ενυδατική κρέμα σου, γιατί το λεμόνι αφυδατώνει την επιδερμίδα.

Μαγειρική Σόδα

pexels-kaboompics-com-5765.jpg

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει σαν απολεπιστικό, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Σε ένα μπολ πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και λίγο νερό μέχρι να γίνει το μείγμα μία συμπαγής πάστα. Στη συνέχεια, τοποθετείς το μείγμα πάνω στα σημεία που θες και με κυκλικές κινήσεις τρίβεις πολύ καλά για 4-5 λεπτά την περιοχή. Ξεπλένεις και είσαι έτοιμη!

Λάδι Καρύδας

pexels-bogdan-krupin-3986706.jpg

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στο να ενυδατώσουν την περιοχή και να φωτίσουν τα σκούρα σημεία. Μπορείς να το χρησιμοποιείς καθημερινά, κάνοντας μασάζ στα σημεία που θες. Μετά από τη χρήση του ξεπλένεις με άφθονο νερό και προσθέτεις την ενυδατική κρέμα για extra ενυδάτωση.

Θέλεις να κάνεις αφέλειες; Οι «Waterfall bangs» είναι το νέο trend που ταιριάζει σε όλες