7 βήματα που είναι απαραίτητα να ακολουθείς στη νυχτερινή περιποίηση του προσώπου

Ευαγγελία Αλπίδου
7 βήματα που είναι απαραίτητα να ακολουθείς στη νυχτερινή περιποίηση του προσώπου
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Το toner είναι σημαντικό για τη νυχτερινή skincare routine, γιατί βοηθάει τη συστολή των πόρων, ενώ προετοιμάζει το δέρμα ώστε να δεχθεί τα υπόλοιπα skincare προϊόντα, όπως το serum και την κρέμα.

Η νυχτερινή περιποίηση είναι το ίδιο και ακόμα πιο σημαντική από την πρωινή skincare routine. Αυτό γιατί στην επιδερμίδα του προσώπου κατά τη διάρκεια της νύχτας διανέμονται ορμόνες οι οποίες βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων. Επιπλέον, όταν ο οργανισμός είναι σε ηρεμία, τα επίπεδα άγχους είναι χαμηλά με αποτέλεσμα, ο κορεσμός του οξυγόνου και η διαπερατότητα του δέρματος να είναι στο βέλτιστο επίπεδο, απορροφώντας με τον καλύτερο τρόπο όλα τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στις κρέμες και στους ορούς.

8 micellar waters καθαρισμού ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες

kalos-skincare-jyKa0Ynxvow-unsplash-(1).jpg

Ακολουθείς τα σωστά βήματα στη νυχτερινή skincare routine;

Για παράδειγμα, στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου η αντηλιακή κρέμα είναι το τελευταίο και το πιο σημαντικό step. Τι ισχύει όμως για τη νυχτερινή skincare routine; Μην ανησυχείς! Παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει 7 βήματα που είναι απαραίτητα να ακολουθείς στη νυχτερινή περιποίηση σου.
Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Σωστός καθαρισμός

Είναι σημαντικό να επιλέγεις το σωστό καθαριστικό ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του δέρματος σου. Ο διπλός καθαρισμός είναι πολύ χρήσιμος για την επιδερμίδα, αλλά δεν είναι κατάλληλος για ξηρές επιδερμίδες, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα και ερεθισμό. Σε αυτή την περίπτωση επίλεξε κρεμώδεις φόρμουλες αφρού οι οποίες διατηρούν την επιδερμίδα σε ισορροπία, απομακρύνοντας τις βρωμιές, τους ρύπους και το μακιγιάζ.

Toner

Το toner είναι ένα προϊόν το οποίο πολλές γυναίκες δεν το έχουν σε εκτίμηση. Η αλήθεια είναι πώς το toner είναι αρκετά σημαντικό για τη νυχτερινή skincare routine, καθώς χρησιμοποιείται μετά τα καθαριστικά προϊόντα για να λειάνει την επιδερμίδα. Επίσης, βοηθάει τη συστολή των πόρων, ενώ προετοιμάζει το δέρμα ώστε να δεχθεί τα υπόλοιπα skincare προϊόντα, όπως το serum και την κρέμα.

Κοκτέιλ ορών

Το κοκτέιλ ορών θα χαρίσει ένα extra boost στην επιδερμίδα σου. Προσοχή! Επίλεξε να αναμείξεις ορούς οι οποίοι θα στοχεύσουν να αντιμετωπίσουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως πεπτίδια για λεπτές γραμμές, κεραμίδια για ξηρότητα ή νιασιναμίδη για να απομακρύνεις οποιοδήποτε ρύπο.

Sleep mask

Άπλωσε τη μάσκα προσώπου νύχτας σε καθαρή επιδερμίδα μετά τα skincare προϊόντα και με κυκλικές κινήσεις κάνε σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν πλήρως. Η μάσκα προσώπου νύχτας επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Χρησιμοποίησε ορό απολέπισης

Η απολέπιση θα απομακρύνει από το δέρμα σου τα νεκρά κύτταρα και θα σου χαρίσει μία λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Ένας ορός με σαλικυλικό οξύ αποτρέπει το φράξιμο των πόρων και βοηθά την επιδερμίδα να γίνει πιο καθαρή και φωτεινή.

Ρετινόλη

Η αλήθεια είναι πως η ρετινόλη δεν χρησιμοποιείται μαζί με άλλα απολεπίστηκα προϊόντα, όπως το σαλικυλικό οξύ. Αν θες να χρησιμοποιείς και τα δύο προϊόντα μπορείς να εφαρμόζεις μερικές μέρες το ένα και μερικές μέρες το άλλο προϊόν, σε καμία περίπτωση και τα δύο μαζί. Η ρετινόλη βελτιώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βοηθάει στη σφριγηλότατα του δέρματος και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο πρωί θα έχεις μία απίστευτα λεία και λαμπερή επιδερμίδα.

Αφιέρωσε χρόνο για λίγο μασάζ

Τέλος, το μασάζ συμβάλει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Βοηθάει να απορροφηθούν καλύτερα τα skincare προϊόντα, ενώ διατηρεί την όψη της επιδερμίδας σφριγηλή, χωρίς ρυτίδες. Το facial massage είναι το νέο φυσικό lifting!

Ξύπνησες με πρησμένο πρόσωπο; 3 tips για να το αντιμετωπίσεις