Ξύπνησες με πρησμένο πρόσωπο; 3 tips για να το αντιμετωπίσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Ξύπνησες με πρησμένο πρόσωπο; 3 tips για να το αντιμετωπίσεις
Stefania Danese/launchmetrics.com/spotlight

Το πρησμένο πρόσωπο μπορεί να οφείλεται στην κακή στάση ύπνου και στην έλλειψη ενυδάτωσης.

Σίγουρα θα έχει συμβεί και σε εσένα... Να ξυπνήσεις το πρωί και να δεις το πρόσωπό σου πρησμένο. Το πρησμένο πρόσωπο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Αν αποκλείσουμε ότι είναι κάποιο δερματικό πρόβλημα ή κάποια αλλεργία, για το πρησμένο πρόσωπο μπορεί να ευθύνεται στην κακή στάση ύπνου, στην έλλειψη ενυδάτωσης και στην κατακράτηση υγρών, που παίζει σημαντικό ρόλο η διατροφή.

5 beauty tips που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες

Το πρήξιμο αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Όταν λέμε πρησμένο πρόσωπο, δεν εννοούμαι απαραίτητα, να είχες γωνίες το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα να εξαφανίστηκαν... Εννοούμαι, πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών, στα ζυγωματικά ή το πιγούνι. Μην ανησυχείς! Υπάρχουν μερικά tips τα οποία αν τα ακολουθήσεις πιστά θα σε βοηθήσουν να πεις bye bye στην πρησμένη επιδερμίδα σου. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις και να ακολουθήσεις τα βήματα που θα σε απαλλάξουν από το πρήξιμο; Συνέχισε να διαβάζεις...

Zimmermann-bks-S24-038.jpg

Κοιμήσου Ανάσκελα

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι, η στάση ύπνου. Απέφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα. Η στάση αυτή δεν βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα να νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο, με λεπτές γραμμές. Κοιμήσου ανάσκελα! Η στάση αυτή θα βοηθήσει επίσης, την επιδερμίδα σου να αναπνέει σωστά.

Editor’s Choice: Αυτά τα concealers υπόσχονται ένα φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα

Μασάζ Προσώπου με Gua Sha

Καθώς εφαρμόζεις τα skincare προϊόντα σου κάνε παράλληλα μασάζ στην επιδερμίδα, με μία πέτρα Gua Sha. Το μασάζ με Gua Sha θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ θα βοηθήσει στην γρήγορη και καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Μετά από το μασάζ θα νιώθεις την επιδερμίδα λαμπερή και απίστευτα σφριγηλή.

Ενυδάτωση

Κι όμως, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω. Το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται και στην έλλειψη ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Είναι σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα και να εφαρμόζεις ευλαβικά τις ενυδατικές κρέμες που έχεις μέσα στο νεσεσέρ σου.

Extra tip: Μην κοιμάσαι ποτέ με μακιγιάζ. Φρόντισε να ακολουθείς σωστά την βραδινή skincare routine. Το βράδυ η επιδερμίδα έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να ανανεωθεί και να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της.