Hair frosting: Το νέο balayage σού κλείνει το μάτι και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις τον χειμώνα

Μαρία Ροδίτη
Hair frosting: Το νέο balayage σού κλείνει το μάτι και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις τον χειμώνα

Το hair frosting ήταν μεγάλη τάση των 90’s κι επιστρέφει το 2022 στην πιο fresh και μοντέρνα εκδοχή του.

Το 2022 είναι τα νέα 90’s; Ναι είναι και οι τάσεις που ξεπετάγονται ξανά και ξανά το αποδεικνύουν περίτρανα. Μετά το shag κούρεμα, τις chunky ανταύγειες και το blow out χτένισμα, τώρα έρχεται το hair frosting να μας απασχολήσει. Για την ακρίβεια, τον χειμώνα – που είναι προ των πυλών- θα βλέπεις παντού μπροστά σου αυτήν την τεχνική βαφής μαλλιών.

Ήδη, άλλωστε, οι celebrities του πλανήτη έχουν δοκιμάσει αυτό το hair color trend με τις Hailey Bieber, Sofia Richie και Kaia Gerber να έχουν λατρέψει το hair frosting. Εσύ, θα το σκεφτείς για πολύ ακόμα;

Copper red: Το πιο extreme κόκκινο στα μαλλιά αναδεικνύει κάθε τόνο επιδερμίδας

Τι είναι το hair frosting

Πριν κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο, όμως, πρέπει να μάθεις και τι ακριβώς είναι το hair frosting. Πρόκειται για μια τεχνική βαφής μαλλιών, που δημιουργεί διάσταση με τη βοήθεια ανταυγειών και lowlights. Για να το πετύχουν, οι hair colorists επιλέγουν ψυχρές αποχρώσεις του ξανθού τις οποίες απλώνουν σε συγκεκριμένα σημεία των μαλλιών από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυδιάστατο εφέ τόσο στις ανοιχτόχρωμες όσο και στις πιο σκούρες βάσεις.

Δηλαδή, βάφουν ορισμένα τμήματα των μαλλιών από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιθυμητή φωτεινότητα κι ένα sunkissed φινίρισμα. Χωρίς, όμως, να χρησιμοποιηθούν αλουμινόχαρτα, όπως συμβαίνει με τα highlights.

Πώς θα πετύχει ο κομμωτής σου το hair frosting

Προφανώς και δεν θα πεις εσύ στον κομμωτή σου πώς θα σου κάνει hair frosting. Οι πιο διάσημοι hair colorists, ωστόσο, προτείνουν να έχεις μαζί σου στο κομμωτήριο 3 φωτογραφίες με το αποτέλεσμα που θες στα δικά σου μαλλιά: μία με το χρώμα, μία με το κούρεμα και μία με το χτένισμα που σου αρέσει. Και όλα αυτά μαζί θα συνθέσουν το hair look που εσύ ονειρεύεσαι για τον φετινό χειμώνα, πάντα βέβαια με hair frosting.

https://www.instagram.com/p/Ciajsnfpvjj