Shower makeup: Πώς θα πετύχεις σε 8 βήματα την πιο sexy τάση μακιγιάζ του TikTok

Μαρία Ροδίτη
Shower makeup: Πώς θα πετύχεις σε 8 βήματα την πιο sexy τάση μακιγιάζ του TikTok
Matteo Valle/launchmetrics.com/spotlight

Αν θέλεις έμπνευση για τα βραδινά looks σου, μόλις τη βρήκες. Το shower make up θα γίνει η νέα εμμονή σου.

Το TikTok αποτελεί πια ίσως το πιο δημοφιλές μέσο ανακάλυψης τάσεως ομορφιάς. Το ένα beauty trend διαδέχεται το άλλο και μέσα από κατατοπιστικά και απλά videos μάς δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσουμε το κάθε τι. Χωρίς να χρειαζόμαστε απαραίτητα κάποια makeup artist για να το πετύχει πάνω μας.

Ποια είναι, λοιπόν, η νέα hot τάση; Το shower makeup, το οποίο αφορά τη λαμπερή επιδερμίδα που μοιάζει σαν να έχει «καθίσει» λίγα λεπτά μπροστά σε ατμό νερού. Σκέψου το, δηλαδή, σαν να έχεις κάνει ένα ελαφρύ, αδιάβροχο μακιγιάζ το καλοκαίρι, να βουτάς στη θάλασσα και να βγαίνεις με το πιο sexy look ever.

Το μυστικό με το highlighter για να απογειώσεις το party makeup look

Shower makeup look: Ξεπέρασε τα 5 εκ. views στο TikTok

Η founder του beauty brand Huda Beauty, Huda Kattan, δημοσίευσε ένα video στο TikTok και έδειξε βήμα-βήμα πώς μπορείς κι εσύ να κάνεις μόνη σου το shower makeup πράξη. Κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι το βίντεο έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια views, η δυναμική του shower makeup είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Συνεπώς, αν θέλεις κι εσύ να το επιτύχεις μόνη σου και να εντυπωσιάσεις στην επόμενη βραδινή έξοδό σου – γιατί είναι ιδανικό κυρίως για βραδινά looks- δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις το βίντεο, αλλά και να διαβάσεις αναλυτικά τα βήματα για τέλειο shower makeup… like a pro.

Βασικό tip: Το «κλειδί» για να έχει επιτυχία το shower makeup βασίζεται στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις καλλυντικά σε μορφή πούδρας και να προτιμήσεις υγρές μορφές.

1674039013828-882777508-shower_makeup_tiktok.jpg

Τα βήματα για το πιο sexy shower makeup

Βήμα 1: Ανάμειξε υγρό foundation με την ενυδατική σου κρέμα και έπειτα πέρασε το μείγμα στην επιδερμίδα σου.

Βήμα 2: Άπλωσε λίγο concealer κάτω από τα μάτια, στο πηγούνι και ανάμεσα στα φρύδια.

Βήμα 3: Κάνε contour χρησιμοποιώντας bronzer σε stick, αλλά χωρίς να απλώσεις καθόλου στο κέντρο του μετώπου και στο πηγούνι. Μόνο στα μήλα του προσώπου!

shower_makeup.jpg

Βήμα 4: Άπλωσε λίγο ρουζ στα ζυγωματικά και κάνε περίγραμμα των χειλιών με μια φυσική απόχρωση, κοντά στο φυσικό σου χρώμα.

Βήμα 5 (και το πιο κρίσιμο για να πετύχεις το wet εφέ): Η εφαρμογή του highlighter. Άπλωσε highlighter στο τόξο του έρωτα, δηλαδή στη μέση του άνω χείλους, στη γέφυρα της μύτης (δηλαδή εκεί που ξεκινά, κάτω από το μεσόφρυο) και στο τέλος της μύτης. Και, βέβαια, στα ζυγωματικά.

Βήμα 6: Κάνε πιο έντονο το wet εφέ απλώνοντας gloss ή balm στα βλέφαρα και στα κόκαλα των ζυγωματικών.

shower_makigiaz.jpg

Βήμα 7: Βάλε μάσκαρα και ένα plumping gloss στα χείλη.

Βήμα 8- η τελευταία πινελιά: Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου και κάνε τα να γυαλίζουν με ένα λαδάκι ή styling serum, τραβώντας τα ελαφρώς πίσω, ώστε να αναπαραστήσεις το wet look, τη στιγμή που βγαίνεις από το μπάνιο.