Πώς θα υιοθετήσεις πιο εύκολα eco-friendly συνήθειες

Πώς θα υιοθετήσεις πιο εύκολα eco-friendly συνήθειες

Μικρές, απλές αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σου πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική συνείδηση δεν έχει να κάνει μόνο με τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιείς και την ανακύκλωση αλλά με τις ευρύτερες, καθημερινές σου επιλογές. Η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση που έχει υποστεί ο πλανήτης όλα αυτά τα χρόνια κρίνουν αναγκαία τη συμβολή μας για έναν πιο καθαρό και βιώσιμο κόσμο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένες σχετικά με τη μείωση των ρύπων, την προστασία της άγριας ζωής και τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Την ίδια ώρα μπορούμε να κάνουμε μερικές ακόμη ενέργειες για να βοηθήσουμε την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής.

O πλανήτης σε χρειάζεται! Υιοθέτησε 8 οικολογικούς τρόπους για να τον βοηθήσεις

Η καθεμία από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά, ιδιαίτερα όταν οι έξυπνες περιβαλλοντικές επιλογές γίνονται συνήθεια και ειδικότερα όταν αρχίζουν να επηρεάζουν τους άλλους να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες. Πρώτο μέλημα να μειώσουμε άμεσα την ποσότητα των σκουπιδιών που δημιουργούμε και να επαναχρησιμοποιούμε αντικείμενα αντί να τα πετάμε.

Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 10 συμβουλές για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον ζωή το 2022.

7 τρόποι για μια πιο eco-friendly ζωή

1649842938214-59378206-eco1.jpg

1) Απόλαυσε τον καφέ σου σε δικιά σου κούπα θερμός

Απόφυγε τα πλαστικά και τα χάρτινα ποτήρια που δίνουν τα αγαπημένα σου καφέ. Επένδυσε σε μια κούπα θερμός που θα χρησιμοποιείς χειμώνα-καλοκαίρι.

2) Ανακύκλωσε τα πλαστικά

Σε κάθε γειτονιά θα βρεις κάδους ανακύκλωσης πλαστικών. Συγκέντρωνε τα πλαστικά σε μια σακούλα και πέταξέ τα αργότερα στον ειδικό κάδο.

3) Γίνε vegetarian για μια ημέρα

Καθιέρωσε μια ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία δεν θα καταναλώνεις κρέας.

4) Κάνε δωρεά για φιλικούς προς το περιβάλλον σκοπούς

Υπάρχουν τόσες πολλές οικολογικές οργανώσεις τις οποίες αξίζει να βοηθήσεις. Κάνε μια συμβολική δωρεά ή εργάσου ως εθελόντρια.

5) Κάνε πιο eco-friendly τις μεταφορές σου

Το Σαββατοκύριακο άφησε στο σπίτι το αυτοκίνητο και βγες βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατό σου. Μη χρησιμοποιείς το αμάξι για κοντινές αποστάσεις και όποτε είναι δυνατόν επίλεξε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

6) Καθάρισε τη γειτονιά σου ή μια παραλία

Ακόμη και μερικές σακούλες σκουπιδίων που συλλέγονται κατά την επίσκεψή σου στην παραλία ή το πάρκο μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

7) Αγόρασε έναν κάδο κομποστοποίησης

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομπόστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό. Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης.

Πηγή κεντρικής: pexels.com