Καμία οικολογική συνείδηση από τις Kardashians – Η Kim σπατάλησε σε έναν μήνα 878.215 λίτρα νερού

Μαρία Ροδίτη
Καμία οικολογική συνείδηση από τις Kardashians – Η Kim σπατάλησε σε έναν μήνα 878.215 λίτρα νερού

Από την Kylie Jenner και την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού της jet στην Kim Kardashian και την υπερκατανάλωση νερού στα σπίτια της στην Καλιφόρνια. Οι παραβάσεις της Gabrielle Union και του Sylvester Stallone. 

Ήταν πριν έναν μήνα που ξέσπασε «πόλεμος» στο Twitter ενάντια στην Kylie Jenner για την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού της jet – ακόμα και για αποστάσεις των 3 λεπτών- και τη μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλείται από την ενέργειά της. Και τώρα; Στην ίδια ρότα κινείται και η αδελφή της, η Kim Kardashian, που φαίνεται να σπατάλησε τον μήνα Ιούνιο στα δύο σπίτια της στην Καλιφόρνια 878.215 λίτρα νερού.

Οι LA Times ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η reality star ξεπέρασε κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο χρήσης νερού τη στιγμή που στα τέλη του 2021 η περιοχή όπου βρίσκονται τα σπίτια της (aka η Καλιφόρνια) είχε κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη λόγω ξηρασίας, κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Επιστήμονες τα έβαλαν με την Kylie Jenner - Πώς το luxurious lifestyle της μολύνει το περιβάλλον

Η υπέρβαση του ορίου χρήσης νερού κατά 150%

Η Kim Kardashian ήταν μία μόνο από τις διασημότητες, που τον περασμένο Ιούνιο έλαβε πάνω από 4 «ειδοποιήσεις υπέρβασης» από την περιφέρεια της Καλιφόρνια, διότι ξεπέρασε κατά 150% το όριο κατανάλωσης νερού στα 2 σπίτια της. Μάλιστα, τα ακίνητά της – μετά από αυτό το συμβάν- έχουν μπει σε καθεστώς περιορισμού της χρήσης νερού για να μην ξεφύγει κι άλλο η κατάσταση.

Κι αν νομίζεις ότι οι περιβαλλοντικές παραβάσεις έχουν τελειωμό στην οικογένεια Kardashian, κάνεις λάθος. Κι αυτό, γιατί και η Kourtney έκανε το ίδιο «λάθος» με την Kim σπαταλώντας 382.326 λίτρα νερού.

Gabrielle Union και Sylvester Stallone έκαναν ακριβώς τα ίδια

Τα ίδια ακριβώς έκαναν και οι Dwyane Wade και Gabrielle Union, που κατανάλωσαν τον Ιούνιο 340.687 λίτρα νερού και τον Μάιο 1.851.066 λίτρα νερού λόγω «προβλήματος με την πισίνα τους», όπως είπαν. Το ζευγάρι ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του: «Έχουμε αντικαταστήσει όλα τα μέρη του συστήματος της πισίνας μας που έχουν να κάνουν με τη ροή και τη διαρροή νερού και επίσης έχουμε βάλει συνθετικό γρασίδι και φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία για να μειώσουμε την κατανάλωση νερού. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την πόλη και την εταιρεία παροχής νερού για να βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που θα έχει συνέχεια».

Ο Sylvester Stallone

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Invision

Ο Sylvester Stallone είναι ακόμη ένας διάσημος που ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο χρήσης νερού κατά 870.644 λίτρα. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Jennifer Falvin, απάντησαν μέσω του δικηγόρου τους, Marty Singer, λέγοντας ότι οι αριθμοί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Η δήλωση του δικηγόρου ανέφερε συγκεκριμένα: «Έχουν περισσότερα από 500 ώριμα δέντρα στην ιδιοκτησία τους, συμπεριλαμβανομένων αναρίθμητων οπωροφόρων δέντρων καθώς και πεύκων. Ελλείψει επαρκούς ποτίσματος, κατά πάσα πιθανότητα θα μαραίνονταν και θα καταστρέφονταν. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα κατεστραμμένα δέντρα να πέσουν στην ιδιοκτησία του πελάτη μου ή σε γειτονικά ακίνητα».